Για τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν στη λειτουργία τους τα τμήματα παιδικής μέριμνας και Α.Μ.Ε.Α. του Κέντρου Αποκατάστασης Παιδιών και Νέων Κρήτης, ενημερώθηκε ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε σήμερα, συνοδευόμενος από την αρμόδια αντιδήμαρχο σε θέματα Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Χρυσούλα Χατζηδάκη.

Ο δήμαρχος Χανίων, ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του Κέντρου, Ανδρέα Μιχαλάκη, για θέματα που αφορούν κυρίως στην αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας του κέντρου, τη συντήρηση των κτιρίων και του περιβάλλοντος χώρου, αλλά και την έλλειψη προσωπικού.

Όπως επισημάνθηκε, έντονο πρόβλημα παρατηρείται στη λειτουργία του οικοτροφείου του τμήματος παιδικής μέριμνας, το οποίο φιλοξενεί παιδιά από όλη την Κρήτη, όπου λόγω της έλλειψης προσωπικού, αναγκάζεται να κλείνει δύο ή και περισσότερα Σαββατοκύριακα το μήνα.

Ο κ. Σκουλάκης και η κα Χατζηδάκη, ξεναγήθηκαν σε χώρους του κέντρου και δεσμεύτηκαν, στα πλαίσια των δυνατοτήτων και αρμοδιοτήτων τους, να συμβάλλουν στην προώθηση επίλυσης των προβλημάτων που τους ετέθησαν.

Ο δήμαρχος και η αντιδήμαρχος Χανίων, επισκέφθηκαν και τους χώρους όπου στεγάζεται το Ειδικό Γυμνάσιο, και για το οποίο ο δήμος Χανίων βρίσκεται στο στάδιο αναζήτησης κατάλληλου κτιρίου προκειμένου να μεταστεγαστεί.