Ο Νάιτζελ Φάρατζ έτρεξε με... σπασμένα τα φρένα στις πρόσφατες ευρωεκλογές και κατάφερε να συγκεντρώσει το εξωπραγματικό 27,5%, αποδεικνύοντας πως και στη Βρετανία υπάρχει ένα μεγάλο ευρωσκεπτιστικό κομμάτι που αντιστέκεται στην ευρωπαϊκή λιτότητα.

Όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Πρώτο Θέμα, σ' αυτή τη μάχη, ο Φάρατζ βρήκε στο πρόσωπο του Δημήτρη Μαρκεζίνη, του γνωστού εφοπλιστή, έναν ομοϊδεάτη, αλλά και πολύτιμο συνοδοιπόρο και χορηγό. Ο Δημήτρης Μαρκεζίνης έχει στρέψει όλα τα βλέματα πάνω του, καθότι δηλώνει μισογύνης, εθνικιστής.

Απαντώντας στην Λίμπι Περβς των Synday Times, μία από τις πιο γνωστές δημοσιογράφους που μάχεται για τα δικαιώματα των μειονοτήτων, έγραψε μία επιστολή και της επιτέθηκε γιατί... τόλμησε να ασκήσει κριτική στην ρωσική ομοφοβία. Ο Μαρκεζίνης, λοιπόν, έγραψε: Η σοδομία είναι έγκλημα εδώ και 2.000 χρόνια. Της έχω εξηγήσει πως οι λέξεις ομοφοβία-ομοφοβικός δεν υπάρχουν. Δεν έχουν καταγραφεί σε κανένα λεξικό και δεν σημαίνουν τίποτα απολύτως. Αρχικά οι εκπρόσωποί του αρνήθηκαν ότι χρηματοδοτούσε τον Φάρατζ, όμως στη συνέχεια αναγκάστηκαν να το παραδεχτούν, αφού εκείνος ήθελε να προσφέρει.

Ο Δ. Μαρκεζίνης, εκτός από τους ομοφυλόφυλους επιτίθεται και στις γυναίκες, υποστηρίζοντας ότι θέλουν ένα... χέρι ξύλο, εφόσον παραμένουν ανύπαντρες, ενώ ο έρωτας ή ση συμβίωση εκτός γάμου θεωρούνται εγκλήματα: Το βασικό πρόβλημα σήμερα είναι ότι οι γυναίκες σήμερα ρέπουν προς την ακολασία. Ξαπλώνουν πολύ γρήγορα με τους άντρες. Οπότε για να μη θεωρήσουν πως είναι εντελώς του δρόμου, καθιερώνουν ένα είδος ψευτο-γάμου με τους εραστές τους, χωρίς να αναλαμβάνουν τις υποχρεώσεις του έγγαμου βίου.

Στο λογαριασμό που διατηρεί στο twitter, καταφέρεται συστηματικά εναντίον των ξένων κι ειδικά των μουσουλμάνων που έχουν μολύνει το  Λονδίνο, αλλά και στους υπόλοιπους πολιτικούς, Εργατικούς, Τόρις και Κεντρώους.

Στα social media, εκτός από την ελληνική του ταυτότητα, για την οποία είναι πολύ υπερήφανος, αυτοσυστήνεται και ως ένας πετυχημένος επιχειρηματίας, συγγραφέας, παίκτης του τένις και του μπριτζ, που σιχαίνεται την υποκρισία όποιον μανδύα κι αν ενδύεται.

Ο Δημήτρης Μαρκεζίνης γεννήθηκε το 1934 στην Αθήνα κι αναχώρησε νωρίς για το Λονδίνο, όπου η οικογένειά του ανέπτυξε εφοπλιστική κιι επιχειρηματική δραστηριότητα, με την εταιρεία του, Marchessini & Co., να ανθεί οικονομικά ακόμη και σήμερα. 

Σήμερα, ο 79χρονος Μαρκεζίνης, ο οποίος έχει ζήσει μεγάλα διαστήματα στην Αμερική, αφού σπούδασε στο Χάρβαρντ, ζει στο Λονδίνο κι έχει αποκτήσει τέσσερις κόρες, στις οποίες έχει δώσει αρχαιοελληνικά ονόματα.