current views are: 1

3 Ιουνίου 2014
Δημοσίευση14:02

Συνελήφθη 57χρονος με 12 εντάλματα σύλληψης

Συνελήφθη στην περιοχή του Χολαργού, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, 57χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν πλήθος καταδιωκτικών εγγράφων.

Δημοσίευση 14:02’
αρθρο-newpost

Συνελήφθη στην περιοχή του Χολαργού, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, 57χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν πλήθος καταδιωκτικών εγγράφων.

Συνελήφθη στην περιοχή του Χολαργού, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, 57χρονος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν πλήθος καταδιωκτικών εγγράφων.

Συγκεκριμένα, ο 57χρονος διώκεται συνολικά με δώδεκα εντάλματα σύλληψης, ένα ένταλμα βίαιης προσαγωγής, καθώς και πέντε καταδικαστικές αποφάσεις.

Η συνολική ποινή φυλάκισης από τα διωκτικά έγγραφα, ανέρχεται στα 23 έτη και αφορούν σε παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας, πλαστογραφία, δωροδοκία δικαστή και μη καταβολή εργοδοτικών εισφορών.

Ειδικότερα, η σύλληψη του 57χρονου επετεύχθη στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σε οικία την οποία βρισκόταν, στην περιοχή του Χολαργού και είναι αποτέλεσμα συστηματικών ερευνών που διεξήγαγαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για τον εντοπισμό του.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη συγκεκριμένη οικία, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 2 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, εκτυπωτής και συσκευή τηλεομοιοτυπίας,
  • 15 σφραγίδες εταιριών, εγχώριων και off-shore,
  • 33 συσκευές κινητής τηλεφωνίας και 45 κάρτες sim,
  • 52 συσκευές παραγωγής ηλεκτρονικού κλειδάριθμου για συναλλαγές μέσω e-banking (i-code), οι οποίες αντιστοιχούσαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς διαφόρων εταιρειών,
  • πλήθος πιστωτικών καρτών και βιβλιαρίων καταθέσεων,
  • διάφορα έγγραφα (ταυτότητες και διπλώματα) των οποίων η γνησιότητα διερευνάται, καθώς και φορολογικά στοιχεία μεγάλου αριθμού εταιρειών.

Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ την αστυνομική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, διεξάγει η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.


σχετικα αρθρα