Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας, από τις 15 του μηνός, μια ιδιαίτερα κρίσιμη για την τουριστική κίνηση εποχή και ενόψει των εορτών του Πάσχα, δηλώνουν οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, οι οποίοι διαμαρτύρονται τόσο για τη μη καταβολή δεδουλευμένων, όπως υποστηρίζουν, όσο και για τις προθέσεις του υπουργείου Οικονομικών να προβεί σε περαιτέρω μειώσεις των αποδοχών τους.

Σε εξώδικο που απέστειλε η ΟΣΥΠΑ (Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας), με αποδέκτες όλους του αρμόδιους υπουργούς, την ίδια την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, αλλά και τους εμπλεκόμενους φορείς και εταιρείες, ζητούν να καταβληθούν, στο σύνολο του προσωπικού της ΥΠΑ, οι δεδουλευμένες έκτακτες αμοιβές - εξαιρέσιμες και αργίες των μηνών Δεκεμβρίου 2010, Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2011.

Καλούν επίσης τα αρμόδια υπουργεία και κυρίως το Οικονομίας να προχωρήσει άμεσα στη διευθέτηση του θέματος καταβολής των εκτάκτων αμοιβών - εξαιρέσιμων και αργιών σε μηνιαία βάση, προκειμένου στο εξής να μη συνεχιστούν αυτές οι καθυστερήσεις.

Σε διαφορετική περίπτωση, αναφέρεται στο εξώδικο, και προκειμένου να διατηρηθεί η ασφάλεια των αερομεταφορών θα προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας, αρχής γενομένης από τις 15 του μηνός.

Στην περίπτωση αυτή, η ΟΣΥΠΑ καλεί τη Διοίκηση της ΥΠΑ να τροποποιήσει το ωράριο λειτουργίας των αεροδρομίων και της αεροναυτιλίας και αντίστοιχα τα προγράμματα εργασίας προσωπικού, ώστε όλες οι μονάδες της Υπηρεσίας (αεροδρόμια, ραδιοβοηθήματα κ.λπ.) να λειτουργούν μόνο μέχρι τις 22.00 καθημερινά και να παραμένουν "κλειστές" εξαιρέσιμες εορτές και αργίες. Παράλληλα, ζητούν από την ΥΠΑ να ειδοποιήσει σχετικά τους αεροναυτιλόμενους, διότι οι εργαζόμενοι δεν θα παρέχουν πλέον έργο για το οποίο δεν αμείβονται. Δηλώνουν ότι ουδεμία ευθύνη θα έχουν για την κλιμάκωση και συνέχιση των κινητοποιήσεών τους.