Είτε πρόκειται για την υγεία ή την ομορφιά, στην κουζίνα ή στον κήπο, η ζάχαρη μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους.

-Ανακουφίζει το μωρό στους εμβολιασμούς

Σύμφωνα με μια μελέτη στο Pediatrics , τα μωρά που είχαν πάρει ζάχαρη ένα προς τέσσερα σε αναλογία με νερό (απευθείας μέσα στο στόμα ή σε πιπίλα) πριν από εμβολιασμούς πονούσαν λιγότερο από αυτά που ήπιαν μόνο νερό.

-Αντιμετωπίστε μια πληγή

Μπορείτε να θεραπεύσετε τις πληγές πασπαλίζοντας λίγη ζάχαρη σε αυτές.
Μελέτη έδειξε ότι η έκχυση κρυσταλλικής ζάχαρης για κατακλίσεις, έλκη ποδιών ή ακρωτηριασμούς σκοτώνει τα βακτήρια που αποτρέπουν τη θεραπεία και προκαλούν χρόνιο πόνο.

-Ανακουφίστε τη γλώσσα από το κάψιμο

Αν πιείτε πολύ γρήγορα πολύ ζεστό καφέ, ή φάτε καυτή πίτσα, τότε μπορείτε να απαλύνετε τη γλώσσα σας, βάζοντας λίγη ζάχαρη.

-Καθαρίστε τα χέρια σας

Για επιπλέον βρώμικα χέρια (σκεφτείτε το χρώμα, λίπος, λάδι) προσθέστε τη ζάχαρη στο σαπούνι και θα λειτουργήσει ως ένα λειαντικό. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ίσα μέρη ζάχαρη και ελαιόλαδο, το οποίο θα απαλύνει και θα ενυδατώσει τα χέρια σας.

-Ταΐστε τα λουλούδια σας

Προσθέστε τρία κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη και δύο κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι ανά λίτρο ζεστού νερού για φρεσκοκομμένα λουλούδια. Η ζάχαρη τροφοδοτεί τα κοτσάνια και το ξύδι περιορίζει την ανάπτυξη των βακτηρίων.

-Διατηρήστε φρέσκα τα κέικ

Εάν αποθηκεύσετε το κέικ σε ένα αεροστεγές δοχείο με μερικούς κύβους ζάχαρης, θα μείνει φρέσκο για περισσότερο καιρό.

-Κάνει το κραγιόν να διαρκεί

Πασπαλίστε λίγη ζάχαρη στην κορυφή του κραγιόν που έχετε βάλει στα χείλη , αφήστε το να καθίσει, στη συνέχεια γλείψτε το. Αυτό λειτουργεί ως ρυθμιστείς του κραγιόν και επεκτείνει την εφαρμογή.