Αφιερωμένη στην ειρήνη και την ανθρώπινη αλληλεγγύη είναι φέτος η Παραθινούπολη, το παιδικό φεστιβάλ του δήμου Καλαμαριάς. Το φεστιβάλ που διεξάγεται για 14η χρονιά ανοίγει τις “πόρτες” του την Παρασκευή 6 Ιουνίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 8 Ιουνίου.

“Διαδραστικά παιχνίδια, θεατρικές παραστάσεις, μουσικές εκδηλώσεις, αφηγήσεις παραμυθιών, μας ταξιδεύουν μικρούς και μεγάλους σ' ένα κόσμο που αναζητά τη φιλία, που στέκεται αλληλέγγυος και ενωμένος στις δυσκολίες της ζωής, που δέχεται την διαφορετικότητα για να πορευθεί ειρηνικά στον κύκλο της”, είπε ο δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογκλίδης αναφερόμενος στη γιορτή της Παραθινούπολης.

Γονείς και παιδιά (έως 12 ετών) θα μπορούν να επισκέπτονται τα απογεύματα (από τις 6μμ έως τις 10μμ) την πλαζ Αρετσούς για να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα, θεατρικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο και διάφορα μουσικά δρώμενα. Θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε παιδικά εργαστήρια και να παίξουν. Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι ελεύθερη.

Σημειώνεται ότι από σήμερα και μέχρι την Παρασκευή ( 6 Ιουνίου) θα πραγματοποιούνται οργανωμένες επισκέψεις σχολείων.

Και τις τρεις ημέρες στις 9 το βράδυ στην κεντρική σκηνή της Παραθινούπολης θα παρουσιαστούν τρεις παραστάσεις:

Την Παρασκευή οι μικροί επισκέπτες του φεστιβάλ θα παρακολουθήσουν μια παράσταση με κούκλες, μάσκες, θέατρο και μουσική από τον κουκλοθίασο REDICOLO, με τίτλο “Ο κύκλος με την κούκλα”.

Το Σάββατο θα παρουσιαστεί το μουσικό παραμύθι της Ναντίνας Κυριαζή, σε μουσική του Γιώργου Καζαντζή, “Τα πρέπει και τα θέλω στου σκιάχτρου το καπέλο”.

Συμμετέχει το νηπιαγωγείο του Σχολείου της Φύσης. Παρουσίαση – αφήγηση: Γιάννης Θεοδώρου, Ναντίνα Κυριαζή. Τραγούδι: Γιώργος Μπαγιώκης. Παίζουν οι μουσικοί: Κώστας Ματσίγκος (κιθάρα), Κώστας Τσούγκρας (ακορντεόν). Στο πιάνο ο Γιώργος Καζαντζής.

Την Κυριακή θα “ανέβει” στην κεντρική σκηνή η “Θυμωμένη μπετονιέρα” του Δημήτρη Μπασλάμ. Ένα παραμύθι για αφηγητή και ζωντανή ορχήστρα. Αφηγείται ο Δημήτρης Μπασλάμ. Παίζουν, τραγουδούν: Γιώργος Νικόπουλος (νυκτά, τραγούδι), Γιάννης Παπαγεωργίου (κιθάρα, τραγούδι), Μαρία Μαρίνου (πλήκτρα, τραγούδι), Αθηνίδωρος Καρκαφίρης (μπάσο).