Σήμερα οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι των ΟΤΑ πορεύτηκαν δυναμικά και ειρηνικά από το κατειλημμένο Δημαρχείο προς το Υπουργείο Εσωτερικών. Η «Ανοιχτή Πόλη» ήταν στο πλευρό τους.

Μετά την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκαν από τα ΜΑΤ, που προσπάθησαν να διαλύσουν την πορεία και που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό συνδικαλιστών, ο Υπουργός Εσωτερικών αποφάσισε να πραγματοποιήσει το ραντεβού που τόσο καιρό δίκαια ζητούσαν οι εργαζόμενοι. Δυστυχώς για άλλη μια φορά εισέπραξαν την άρνηση του Υπουργού να ικανοποιήσει το αίτημα τους για μονιμοποίηση. Ακολουθώντας πιστά την προκρούστεια λογική του Μνημονίου η κυβέρνηση οδηγεί το Δήμο σε πλήρη παράλυση, έτσι ώστε η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών να φαίνεται μονόδρομος.

Η δήλωση Ραγκούση μετά τη συνάντηση: «Το κλειστό επάγγελμα του συμβασιούχου άνοιξε» χαρακτηρίζεται από προκλητική αλαζονεία ειδικά όταν έρχεται από τα χείλη μιας κυβέρνησης που εφάρμοσε, γενίκευσε και εκμεταλλεύτηκε το άθλιο εργασιακό καθεστώς των συμβασιούχων. Και που μετά από χρόνια ομηρίας σε όλες της δημόσιες υπηρεσίες, τους πετά στο δρόμο για να προσλάβει άλλους, λιγότερους, με λιγότερα δικαιώματα για λιγότερο χρόνο. Δεν πρόκειται για πολιτική δικαίου αλλά για κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος που επιπλέον στοχεύει στο να στρέψει τους ανέργους κατά των συμβασιούχων στα πλαίσια του «διαίρει και βασίλευε».

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Αθήνας μας απέδειξαν ότι έχουν και θέληση και δύναμη. Με τον αγώνα τους ανέδειξαν ένα τεράστιο ζήτημα που δεν αφορά μόνο τους ίδιους αλλά όλους τους Δημότες και όλους τους εργαζόμενους. Η συνέχεια του αγώνα τους βρίσκεται στα χέρια τους.

Καλούμε τη δημοτική πλειοψηφία να εγκαταλείψει την αδιάλλακτη θέση της υποστήριξης της κυβερνητικής πολιτικής του μνημονίου και να αντιμετωπίσει με παρρησία τις ανάγκες του δήμου και των δημοτών. Σήμερα που οι υποσχέσεις της κυβέρνησης του Μνημονίου για έξοδο από την κρίση καταρρέουν, ο αγώνας των συμβασιούχων είναι πιο δίκαιος παρά ποτέ. Αυτή η πολιτική δεν έχει να προφέρει τίποτα και πρέπει να ανατραπεί.