current views are: 1

4 Ιουνίου 2014
Δημοσίευση15:28

Άλλη μια αρχαιότητα επιστρέφει στην Ελλάδα (φωτό)

Την περίοδο του Πάσχα έφτασε η πληροφορία στο γραφείο του ιδιωτικού ερευνητή Γιώργου Τσούκαλη ότι κάποιοι στη Καλαμάτα δραστηριοποιούνται με παράνομη διακίνηση αρχαιοτήτων. 

Δημοσίευση 15:28’
αρθρο-newpost

Την περίοδο του Πάσχα έφτασε η πληροφορία στο γραφείο του ιδιωτικού ερευνητή Γιώργου Τσούκαλη ότι κάποιοι στη Καλαμάτα δραστηριοποιούνται με παράνομη διακίνηση αρχαιοτήτων. 

Την περίοδο του Πάσχα έφτασε η πληροφορία στο γραφείο του ιδιωτικού ερευνητή Γιώργου Τσούκαλη ότι κάποιοι στη Καλαμάτα δραστηριοποιούνται με παράνομη διακίνηση αρχαιοτήτων

Μετά από έρευνα του ιδιωτικού ερευνητή και των συνεργατών του διαπιστώθηκε ότι οι ύποπτοι έχουν στη κατοχή τους μια επιτύμβια πλάκα της περιόδου των Ελληνιστικών χρόνων.

Μόλις η έρευνα έφτασε στο επιθυμητό αποτέλεσμα ενημερώθηκε αμέσως η αστυνομική διεύθυνση Πειραιά και ξεκίνησαν οι σχετικές διαδικασίες εντοπισμού και σύλληψης των παρανόμων.

Στις 3 Ιουνίου 2014 στις 8.30 το βράδυ μετά από συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών αρχών συνελήφθησαν στη περιοχή του Κολωνού δυο πρώτα ξαδέρφια και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στην ασφάλεια Πειραιά

Στη κατοχή τους βρέθηκε μαρμάρινη πλάκα του 300 π.Χ. η οποία απεικονίζει μια γυναικεία μορφή διαστάσεων 27Χ35. Διαπιστώθηκε ότι είχε κλαπεί το Νοέμβριο του 1997 από το ναό της Φανερωμένης στο χωριό Κίττα Οιτύλου Λακωνίας στη Μάνη στη Πελοπόννησο και η περίπτωση ήταν καταγεγραμμένη και στο δίκτυο αναζήτησης της Ιντερπολ.

Στα σπίτια και στις στάνες των συλληφθέντων δεν βρέθηκαν άλλα αρχαία και η πλάκα παραδόθηκε στο μουσείο του Πειραιά.
Από την εισαγγελία Πειραιά παραπέμφθηκαν στην εισαγγελία Αθηνών.

«Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Ιωάννη Λυκουρέζο, αστυνομικό διευθυντή Πειραιά, τον Βαγγέλη Λινάρδο, αστυνομικό υποδιευθυντή Πειραιά, καθώς και τον Σταύρο Τουφεξή, αστυνομικό διευθυντή Καλαμάτας, για τη συνδρομή τους και τις ενέργειες τους που οδήγησαν στη διαλεύκανση της σοβαρής αυτής υπόθεσης αρχαιοκαπηλίας» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Τσούκαλης.


σχετικα αρθρα