Συνελήφθη 29χρονος ληστής στη Θεσσαλονίκη για υπόθεση ληστείας σε βάρος 73χρονης με λεία χρηματικό ποσό που έλαβε από τράπεζα.

Ειδικότερα ο 29χρονος άντρας, αφού αντιλήφθηκε την είσοδο της ηλικιωμένης σε τραπεζικό υποκατάστημα της δυτικής Θεσσαλονίκης, με τη βοήθεια συνεργού του που αναζητείται τρύπησε το λάστιχο του αυτοκινήτου του θύματος με σκοπό να δυσκολέψει τη μετακίνησή του.

Μόλις η 73χρονη βγήκε από την τράπεζα και μπήκε στο αυτοκίνητό της, οι δράστες αφαίρεσαν από τη θέση του συνοδηγού τσάντα, η οποία, εκτός από κοσμήματα και προσωπικά έγγραφα, περιείχε χκαι 17.522 ευρώ, το οποίο προερχόταν από την ανάληψη που μόλις είχε πραγματοποιήσει η ηλικιωμένη.

Σημειώνεται ότι , στην κατοχή του 29χρονου άντρα, βρέθηκε και κατασχέθηκε το μεγαλύτερο μέρος του κλαπέντος χρηματικού ποσού, καθώς και τα κοσμήματα, ενώ παράλληλα ο δράστης υπέδειξε το σημείο όπου έκρυψε την τσάντα και τα προσωπικά έγγραφα της παθούσας.

Η  τσάντα και τα κατασχεμένα κλοπιμαία, αποδόθηκαν στην κάτοχό τους.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού του.

Με αφορμή την εν λόγω υπόθεση και για την αποφυγή τυχόν παρόμοιων περιστατικών, η ΕΛ.ΑΣ. συμβουλεύει:

Πως θα προστατέψετε τα χρήματα που αναλαμβάνετε από Τράπεζες:

  • Προσέξτε για άτομα που παρακολουθούν την τραπεζική σας συναλλαγή μέσα στο κατάστημα και ενημερώστε διακριτικά τη Διεύθυνση ή τον Ταμία.
  • Μην αφήνετε τσάντες ή χρήματα που έχετε πρόσφατα αναλάβει από Τράπεζες μέσα στο αυτοκίνητό σας, γιατί είναι πιθανό επίδοξοι διαρρήκτες να έχουν παρακολουθήσει την τραπεζική σας συναλλαγή.
  • Να πηγαίνετε απευθείας στον τόπο οριστικής εναπόθεσης των χρημάτων και αν χρησιμοποιείτε αυτοκίνητο να μην σταματάτε σε διάφορα σημεία.
  • Αν αυτό είναι αναγκαίο, μην αφήνετε την τσάντα στο αυτοκίνητό σας και σταθμεύετε πάντα σε πολυσύχναστο σημείο.
  • Αν διαπιστώσετε ότι σας παρακολουθούν, τηλεφωνείστε αμέσως στο 100 ή απευθυνθείτε στον πρώτο αστυνομικό.
  • Αν μεταφέρετε τακτικά χρηματικά ποσά, μην ακολουθείτε τα ίδια δρομολόγια και αλλάζετε κάθε φορά τις ώρες των μετακινήσεών σας.
  • Αν σκοπεύετε να αναλάβετε μεγάλο χρηματικό ποσό από τραπεζικό κατάστημα προτιμείστε να συνοδεύεστε από δεύτερο άτομο.