Αφού επί χρόνια η κοινωνία γίνεται μάρτυρας αλλεπάλληλων τροχαίων δυστυχημάτων και με τους αρμόδιους φορείς να παραμένουν βουβοί παρατηρητές, φαίνεται πως ήρθε η ώρα να ληφθούν βασικά προστατευτικά μέτρα, σε ένα σημείο - καρμανιόλα του κάθετου οδικού άξονα Ηρακλείου - Μεσσαράς.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης ανακοίνωσε σήμερα την εκταμίευση και την κατάθεση ποσού 2.183.684,74 ευρώ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για την αποζημίωση των τμημάτων που θα απαλλοτριωθούν για την κατασκευή του έργου "Διαπλάτυνση οδικού τμήματος από τον κόμβο Γουρνών μέχρι την διακλάδωση των Σταυρακίων".

Το συνολικό μήκος του οδικού έργου είναι 8 χλμ. και αποτελεί συνέχεια του τμήματος που ήδη εκτελείται από Εκκλησία Εσταυρωμένου μέχρι κόμβο Γουρνών 2,5 χλμ.

Επίσης, προβλέπεται να κατασκευαστούν δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση με προστατευτικό στηθαίο στην μέση, πλήρες δίκτυο παραπλεύρων δρόμων, ηλεκτροφωτισμός και υδραυλικά έργα (αποχέτευση).
Υπογραμμίζεται ότι πρόκειται για το τμήμα του κάθετου οδικού άξονα Ηρακλείου - Μεσσαράς στο οποίο, σύμφωνα με στοιχεία του διευθυντή της ΕΛΠΑ, Γιάννη Λιονάκη, από το 1989 ως σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους 63 άνθρωποι, ενώ πολλαπλάσιος είναι ο αριθμός των τραυματιών.