current views are: 1

5 Ιουνίου 2014
Δημοσίευση14:12

Πώς θα φορέσετε σωστά το μάξι φόρεμα

Τα έθνικ μάξι φορέματα που πέφτουν ανάλαφρα στο σώμα είναι άκρως καλοκαιρινά και δροσερά.

Δημοσίευση 14:12’
αρθρο-newpost

Τα έθνικ μάξι φορέματα που πέφτουν ανάλαφρα στο σώμα είναι άκρως καλοκαιρινά και δροσερά.

Τα έθνικ μάξι φορέματα που πέφτουν ανάλαφρα στο σώμα είναι άκρως καλοκαιρινά και δροσερά.

Το μακρύ φόρεμα είναι ο ορισμός της θηλυκότητας εδώ και δεκαετίες. Εάν μέχρι τώρα δεν το τολμούσατε, οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να το εντάξετε στην γκαρνταρόμπα σας.

1) Για τις καθημερινές μας εμφανίσεις στην πόλη, προτιμούμε να κρατάμε χαμηλούς τόνους με χαμηλά παπούτσια, όπως ένα ζευγάρι δερμάτινα σανδάλια.

2) Στις πρωινές μας εξόδους, διαλέγουμε φορέματα που δεν είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικά (όπως π.χ. εξώπλατα ή με βαθύ ντεκολτέ), για να αποφύγουμε τις προκλητικές εμφανίσεις.

3) Προσέχουμε το μήκος του φορέματος. Προτιμούμε τα φορέματα μέχρι τον αστράγαλο που κολακεύουν και μακραίνουν τη σιλουέτα. Εάν το μήκος είναι μίντι, τότε επιλέγουμε ένα ψηλοτάκουνο πέδιλο, για να τονίσει την γάμπα.

4) Το ύφασμα παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή του φορέματος. Ανάλογα με το είδος της εξόδου, διαλέγουμε ένα βαμβακερό ή λινό για δροσιά και άνεση το πρωί, ενώ το βράδυ κάποιο μεταξωτό ή σατέν για μια πιο γκλαμ εμφάνιση.

5) Αν θέλουμε να διαφοροποιηθούμε, μπορούμε να συνδυάσουμε το μακρύ μας φόρεμα με ένα πουκάμισο από πάνω ή με ένα τζιν γιλέκο.

6) Εάν το φόρεμα μας είναι μονόχρωμο, μπορούμε να το αναδείξουμε με αξεσουάρ όπως ένα statement κολιέ η μια ιδιαίτερη τσάντα, ενώ αν έχει έντονα μοτίβα, το συνδυάζουμε με αξεσουάρ σε χρωματισμούς της αντίστοιχης παλέτας του φορέματος.

7) Παρόλο που μπορεί να ακούγεται ριψοκίνδυνο, η μόδα επιτάσσει μονοχρωμίες. Οπότε χωρίς φόβο μπορούμε να συνδυάσουμε το χρώμα του φορέματος με αντίστοιχης απόχρωσης παπούτσι ή τσάντα.

8) Πολλές φορές η υπερπροσπάθεια, δε φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Γι’ αυτό το λόγο μπορούμε να κρατήσουμε «ήσυχες» τις εμφανίσεις μας, επιλέγοντας την minimal οδό, με ένα λιτό μονόχρωμο φόρεμα, χωρίς επιπλέον στολίδια.

9) Ο σωματότυπός μας παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή του φορέματος. Σε γυναίκες με περιττά κιλά αρμόζει περισσότερο ένα αέρινο φόρεμα που τονίζει τη μέση με μια ζώνη, αντί ένα εφαρμοστό που διαγράφει τις ατέλειες.

10) Αν και το μακρύ φόρεμα, θεωρείται κατά βάση καλοκαιρινό κομμάτι, μπορεί να φορεθεί εξίσου εύκολα και τους χειμερινούς μήνες, σε συνδυασμό με ένα πλεκτό oversized πουλόβερ, ή με ένα δερμάτινο jacket και μποτάκια.


σχετικα αρθρα