Συνάντηση με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιωργο Καμίνη στον 6ο όροφο του παλιού δημαρχείου, είχε αντιπροσωπεία συμβασιούχων ενώ την ιδια ώρα δεκάδες συνάδελφοί τους βρίσκονταν έξω από το κτίριο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων στο δήμο Αθηναίων Βασίλη Πολυμερόπουλο ο δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα έρθει σε επαφή με τον υπουργό Εσωτερικών προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα και μέχρι το βράδυ θα τους έχει ενημερώσει για την εξέλιξη του θέματος.

Ένταση επικράτησε νωρίτερα, όταν οι συμβασιούχοι που πραγματοποιούσαν συγκεντρωση διαμαρτυρίας επιχείρησαν να το καταλάβουν και να ανέβουν στο γραφείο του δημάρχου.

Φωνάζοντας συνθήματα κατά του μνημονίου, οι συμβασιούχοι προκάλεσαν υλικές ζημιές και επέμειναν να συναντηθούν με τον δήμαρχο. Ταυτόχρονα, ισχυρή αστυνομική δύναμη βρισκόταν έξω από το κτίριο εμποδίζοντας την είσοδο επιπλέον συμβασιούχων.

Οι συμβασιούχοι είχαν συγκεντρωθεί από τις 10.00 το πρωί στην πλατεία Κοτζιά, με συνθήμα “καμιά απολυση συμβασιούχου.Μονιμοποίηση τώρα”, έχοντας μαζι τους και πολλούς από τους συμβασιούχους που σημερα πραγματοποιούν την εικοσιτετράωρη παναττική απεργία που αποφάσισε η Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. καλεί την κυβέρνηση να εγκαταλείψει την αδιαλλαξία της και να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα των συμβασιούχων και τονίζει ότι σε αντίθετη περίπτωση θα αντιμετωπίσει τη συνολική αντίδραση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.