Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Συκούριο Λάρισας, στην τράπεζα Πειραιώς. 

Συγκεκριμένα, τρία άτομα, που φορούσαν στρατιωτικά ρούχα και ήταν μεταμφιεσμένα με περούκες, μουστάκια και γυαλιά, εισέβαλαν στην τράπεζα, οπλισμένοι με πιστόλια, ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και περίμεναν υπομονετικά περίπου μισή ώρα, μέχρι να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο που είχε χρονοκαθυστέρηση.

Στο διάστημα αυτό μπήκαν στην τράπεζα τέσσερις πελάτες, τους οποίους οι δράστες ακινητοποίησαν και τους έβαλαν να καθίσουν σε καρέκλες, μέχρι να ολοκληρώσουν τον σκοπό τους.

Τελικά πήραν, σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 150.000 ευρώ και διέφυγαν με κλεμμένο αυτοκίνητο μάρκας Toyota, που έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, το οποίο βρέθηκε καμένο λίγο αργότερα, δίπλα στο γήπεδο Συκουρίου, σε απόσταση περίπου 500 μέτρα από την τράπεζα.

Στο σημείο εκείνο, σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δράστες επιβιβάστηκαν σε ένα μαύρο τζιπ, το οποίο οδηγούσε συνεργός τους και εξαφανίστηκαν.

Στις έρευνες και η αντιτρομοκρατική

Την υπόθεση διερευνά και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η μεθοδολογία της ληστείας θυμίζει τρομοκρατική οργάνωση. 

Την πιθανότητα αυτή εξετάζουν εκτός των άλλων οι διωκτικές αρχές, λόγω της μεθοδολογίας των δραστών, που έχει ομοιότητες με άλλες ένοπλες ληστείες που έχουν διαπραχθεί σε τράπεζες της επαρχίας, και με βάση στοιχεία και ενδείξεις αποδίδονται σε άτομα που κινούνται στον συγκεκριμένο χώρο.

Οι υποψίες της Αντιτρομοκρατικής στρέφονται σε συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν έχουν βρεθεί στοιχεία που να επιβεβαιώνουν αυτές τις υποψίες, ενώ εκτός των άλλων εξετάζονται τα βίντεο από το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας της τράπεζας, που έχει καταγράψει τους δράστες και ενδεχομένως να βοηθήσει στην αναγνώριση τους.

Ενδιαφέρον ιστορικό στοιχείο στην υπόθεση είναι το γεγονός ότι το Συκούριο υπήρξε το επίκεντρο μία εκ των σημαντικότερων ενεργειών της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη». Ειδικότερα, τα Χριστούγεννα του 1989, μέλη της οργάνωσης εισέβαλαν στο στρατόπεδο της περιοχής, αρπάζοντας όπλα, 60 ρουκέτες, χειροβομβίδες και σφαίρες.