Απολογείται ενώπιον των ανακριτών ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης, για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Λίγο πριν ξεκινήσει να λογοδοτεί ο βουλευτής, ενώπιον των Εφετών Ι.Κλάπα και Μ.Δημητροπούλου, ο συνήγορός του, με δηλώσεις του, έθεσε θέμα ακυρότητας της κλήσης σε απολογία που εστάλη στον εντολέα του ενώ υποστήριξε πως υπήρξαν παρεμβάσεις τρίτων στην υπόθεση.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο προσήλθαμε να πάρουμε προθεσμία, ζητήσαμε να υποβάλλουμε αίτηση ακυρότητας της κλήσης προς απολογία καθώς ήταν αντίγραφο εγγράφου που δεν έφερε υπογραφή και σφραγίδα. Μας ζητήθηκε να περιμένουμε και τότε άρχισαν να χτυπούν τα τηλέφωνα της ανακρίτριας που μιλούσε με αγνώστους σε εμάς. Μετά μας ειπώθηκε πως καλύτερα είναι να μην την υποβάλλουμε.

Η ένσταση του βουλευτή, που τελικώς υποβλήθηκε, κρίθηκε απορριπτέα από το Συμβούλιο Εφετών που έκρινε ότι η κλήση ήταν νόμιμη και ότι είναι επίσημο έγγραφο που εστάλη με φαξ.

Στον βουλευτή, σύμφωνα με το κατηγορητήριο των ανακριτριών, αποδίδεται ότι είναι μέλος της ηγετικής ομάδας της εγκληματικής οργάνωσης που γνώριζε και συντόνιζε τις πράνομες εγκληματικές δραστηριότητες των μελών της.