Μόνο θλίψη μπορούν να προκαλέσουν τα στοιχεία έρευνας για την ευτυχία που διεξήγαγε η εταιρεία Gallup. 

Η χώρα μας καταλαμβάνει την τέταρτη θέση ανάμεσα στις δέκα πιο δυστυχισμένες χώρες του κόσμου ενώ βρίσκεται μία μόλις θέση πάνω από τη Συρία που μαστίζεται από εμφύλιο πόλεμο.

Στην κορυφή με μόλις διαφορά τεσσάρων μονάδων βρίσκονται το Ιράκ και το Ιράν.

Μάλιστα για το Ιράν ειδικά, «θύελλα» ξέσπασε στα μέσα ενημέρωσης όταν η αστυνομία συνέλαβε έξι νεαρούς Ιρανούς που ανέβασαν βίντεο στο οποίο χόρευαν την επιτυχία του Φάρελ Γουίλιαμς «Happy», αναγκάζοντας τον πρόεδρο Χασάν Ροχανί να «τουιτάρει»: «Η χαρά είναι δικαίωμα του λαού μας. Δεν θα πρέπει να είμαστε τόσο σκληροί με συμπεριφορές που έχουν να κάνουν με την χαρά».  

Τα ευρήματα της πρόσφατης έρευνας της Gallup για τα θετικά συναισθήματα βρίσκουν το Ιράν στην 93η θέση σε σύνολο 138 χώρών. Αντιθέτως στα αρνητικά συναισθήματα βρίσκονται πολύ κοντά στην κορυφή, μόλις δεύτεροι πίσω από τους Ιρακινούς. 
Η Gallup μέτρησε τα αρνητικά συναισθήματα πολιτών σε 138 χώρες το 2013 ρωτώντας τους «αν την προηγούμενη μέρα ένιωσαν θυμό, λύπη, άγχος, φυσικό πόνο ή ανησυχία». Τα αποτελέσματα της έρευνας βασίστηκαν σε τηλεφωνικές, αλλά και προσωπικές συνεντεύξεις περίπου 1.000 ατόμων από κάθε χώρα, ηλικίας από 15 ετών και πάνω.

TAGS