current views are: 1

6 Ιουνίου 2014
Δημοσίευση12:12

Εξαπατούσε υποψήφιους ενοικιαστές ακινήτων παριστάνοντας τον δικαστικό

Την εξιχνίαση πολυάριθμων υποθέσεων απάτης σε βάρος υποψήφιων ενοικιαστών ακινήτων κατάφερε η ΕΛ.ΑΣ.

Δημοσίευση 12:12’
αρθρο-newpost

Την εξιχνίαση πολυάριθμων υποθέσεων απάτης σε βάρος υποψήφιων ενοικιαστών ακινήτων κατάφερε η ΕΛ.ΑΣ.

Την εξιχνίαση πολυάριθμων υποθέσεων απάτης σε βάρος υποψήφιων ενοικιαστών ακινήτων κατάφερε η ΕΛ.ΑΣ.

Πρόκειται για 59χρονο, ο οποίος παρουσιάζονταν σε ιδιοκτήτες διαμερισμάτων ως υποψήφιος ενοικιαστής, αποσπούσε τα κλειδιά των υπό ενοικίαση διαμερισμάτων και στη συνέχεια, προσποιούμενος τον ιδιοκτήτη τους, αποσπούσε χρηματικά ποσά – μισθώματα από ενδιαφερόμενους πολίτες, με τους οποίους συνέτασσε υποτιθέμενο ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης.

Ο δράστης εξαπάτησε έξι άτομα σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας αποσπώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 2510 ευρώ.

Λίγες ώρες πριν τη σύλληψή του, ακολουθώντας τον συγκεκριμένο τρόπο δράσης και υποδυόμενος τον δικαστικό κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του ιδιοκτήτη και να αποσπάσει τα κλειδιά ενός προς μίσθωση σπιτιού, ενώ στη συνέχεια επιχείρησε να εξαπατήσει αλλοδαπή ενδιαφερόμενη ενοικιάστρια.

Σημειώνεται ότι, ο 59χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα, ενώ σε βάρος του εκκρεμεί μία απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών για απάτη.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

 

 


σχετικα αρθρα