Σοκαριστική ήταν η απολογία που έδωσε ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Φαίης Μπλάχα, ο οποίος ζήτησε συγγνώμη από τον πατέρα της άτυχης κοπέλας.

Περιγράφοντας το περιστατικό ο κατηγορούμενος υποστήριξε:

«Η Φαίη με πήρε τηλέφωνο και μου ζήτησε να βρεθούμε. Όταν βρεθήκαμε η κοπέλα ούρλιαζε, ήταν τρελαμένη και μου έριξε δυο χαστούκια. Μου λέει: "Κοίτα να δεις μου τα είπε όλα η αδελφή μου, ότι έχετε συνευρεθεί πάνω από 10 φορές". Θόλωσα, δεν έβλεπα μπροστά μου. Θυμάμαι ότι της έριξα δυο χαστούκια και μπορεί και δυο μπουνιές. Δεν την κλώτσησα. Δε θυμάμαι τίποτα άλλο. Όταν κατάλαβα τι έκανα με έπιασε η ψυχή μου κι έβαλα τα κλάματα. Όταν πήγα στο νοσοκομείο πήρα την αδελφή της και της είπα να έρθει. Εκείνη μου είπε "μη με προδώσεις, εγώ θα είμαι δίπλα σου, θα μιλήσω στο πατέρα μου". Μου είπε "μην ανησυχείς, δε χρειάζεται να πεις τι έγινε μεταξύ μας"».

Ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε και στην ερωτική σχέση που είχε με την συγκατηγορουμένη του και αδελφή της Φαίης, η οποία, όπως υποστηρίζει, του έλεγε συνέχεια ότι η αδελφή της έχει σχέσεις με παντρεμένους.

«Συνέχιζε τις ίντριγκες, ήθελε να μας χωρίσει. Ήρθε και μου είπε το μοιραίο βράδυ να πάμε σε ένα πάρτι στη Λούτσα. Όταν αρνήθηκα μου είπε "κάτσε με τη Φαίη που σε κάνει ρεζίλι και πηγαίνει με παντρεμένους"» είπε ο κατηγορούμενος και προσέθεσε: «Όταν με πήρε τηλέφωνο η Φαίη της είπα "άστο να μείνουμε φίλοι". Εκείνη τότε, μου τηλεφωνούσε συνέχεια βρίζοντάς με γιατί είχα σχέση με την αδελφή της».

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ακόμη πως ποτέ άλλοτε δεν είχε ξανακουμπήσει, όπως ανέφερε, τη Φαίη και είπε χαρακτηριστικά:

«Όλα αυτά που ακούω εδώ δεν τα γνωρίζω», είπε και προσέθεσε πως δεν παίρνει ναρκωτικά, αλλά νόμιμα σκευάσματα, και όχι αναβολικά.