Με κάθε μέσο εγκαταλείπουν τα μεγάλα αστικά κέντρα οι Έλληνες για το πρώτο τριήμερο του καλοκαιρού. Αυξημένη είναι η κίνηση στις εθνικές οδούς από την Παρασκευή ενώ με πληρότητα 100% αναχωρούν τα περισσότερα πλοία από το λιμάνι του Πειραιά για τα νησιά του Αιγαίου. Την ίδια ώρα πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να ταξιδέψουν με ΚΤΕΛ ή με αεροπλάνο

Από την Παρασκευή είναι σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας για την έξοδο των εκδρομέων. Έτσι μέχρι το μεσημέρι στη 1 απαγορεύεται η κίνηση των φορτηγών άνω του 1.5 τόνου στους εξής οδικούς άξονες: 

α) στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών - Κορίνθου - Πατρών, από τα διόδια Ελευσίνας μέχρι τα διόδια Ρίου, εξαιρούμενου του τμήματος από τη χ/θ 145 έως τη χ/θ 205+800 (κόμβος Ρίου)

β) στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410)

γ) στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.

δ) στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου - Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).

Τη Δευτέρα για το ρεύμα εισόδου από τις  16.00 έως 23.00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:

α) στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών - Κορίνθου - Αθηνών, από τα διόδια Ρίου μέχρι τα διόδια Ελευσίνας

β) στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής, Σκοτίνας (χ.θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (χ.θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι)

γ) στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών - Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης

δ) στην Εθνική Οδό Χαλκίδας - Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης. 

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Για σήμερα Σάββατο η ΕΜΥ προβλέπει σποραδικές βροχές ή καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά της υπόλοιπης χωράς. Οι άνεμοι θα είναι εξασθενημένοι ενώ η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει άνοδο. 

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος και μονό τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 29 βαθμούς κελσίου. Στα δυτικά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και είναι πιθανόν να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ
Θερμοκρασία: από 16 έως 29 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ .
Θερμοκρασία: από 14 έως 31 βαθμούς κελσίου.
 
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 27 βαθμούς κελσίου.
 
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα βόρεια.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιά πρόσκαιρα 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Αττική
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: βόρειοι 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά και βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θερμοκρασία: από 17 έως 30 βαθμούς κελσίου.
 
Θεσσαλονίκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα γύρω ορεινά.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 29 βαθμούς κελσίου.

Για την Κυριακή προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός με νεφώσεις που θα αναπτυχθούν βαθμιαία στα ηπειρωτικά και την Κρήτη ενώ σποραδικές βροχές και καταιγίδες θα  θα εκδηλωθούν κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινες ώρες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο 6
μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
 
Τη Δευτέρα αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με παροδικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινες ώρες.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά
4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση.

Τ.Α.