Από αστυνομικούς της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, συνελήφθη στον Πειραιά 35χρονος, για δορυφορική πειρατεία μέσω ίντερνετ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο συλληφθείς διένειμε παράνομα το σήμα της NOVA σε χρήστες του διαδικτύου, προκαλώντας μεγάλη ζημιά στην εταιρεία και στο ελληνικό δημόσιο.

H υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από μήνυση που υπέβαλε η εταιρεία ΜΟΥΛΤΙ ΤΣΟΪΣ ΕΛΛΑΣ κατ' αγνώστων, οι οποίοι διέθεταν ειδικό παράνομο λογισμικό με το οποίο διένειμαν τα κλειδιά αποκρυπτογράφησης του τηλεοπτικού δορυφορικού σήματος της ΝΟVA, αντί χρηματικού ποσού, χαμηλότερου από τη μηνιαία συνδρομή για το μπουκέτο της NOVA.

Σύμφωνα με έκθεση της ΜΟΥΛΤΙ ΤΣΟΪΣ Ελλάς η ζημιά του ελληνικού δημοσίου για τα έτη 2008-2009 ανέρχεται σε περίπου 16 εκατ ευρώ.

Μετά από έρευνα εντοπίσθηκε ο 35χρονος και οι αστυνομικοί της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος έκαναν έφοδο στο σπίτι του, όπου διαπιστώθηκε ότι διέθετε σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και συγκεκριμένα, ψηφιακή πλατφόρμα διαχείρισης τηλεοπτικών δορυφορικών σημάτων υψηλής ευκρίνειας διαφόρων εταιριών της Αλβανίας, Πολωνίας, Γερμανίας και Ολλανδίας.

Στο σπίτι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 11 δορυφορικοί δέκτες προγραμματισμένοι παράνομα μέσω διαδικτύου για τη λήψη συνδρομητικών καναλιών διαφόρων χωρών, 2 προγραμματιστές καρτών, 2 κεντρικές μονάδες Η/Υ που είχαν συνδεδεμένους επάνω τους 14 καρταναγνώστες δορυφορικών καρτών από διάφορες χώρες, 8 δίσκους Η/Υ και 3 συσκευές σύνδεσης στο διαδίκτυο (modem-router), 11 κάρτες συνδρομητικών δορυφορικών καναλιών μεταξύ των οποίων και μια της νόβα καθώς και μια σύμβαση παροχής συνδρομητικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών.