current views are: 5

7 Ιουνίου 2014
Δημοσίευση14:56

Απολογίες «σοκ» στη δίκη της Φαίης Μπλάχα – Μετανιωμένος, δηλώνει ο κατηγορούμενος

Μετανιωμένος εμφανίστηκε την Παρασκευή ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Φαίης Μπλάχα, ζητώντας συγγνώμη από τον πατέρα της και επιβαρύνοντας τη θέση της αδελφής της 23χρονης. 

Δημοσίευση 14:56’
αρθρο-newpost

Μετανιωμένος εμφανίστηκε την Παρασκευή ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Φαίης Μπλάχα, ζητώντας συγγνώμη από τον πατέρα της και επιβαρύνοντας τη θέση της αδελφής της 23χρονης. 

Μετανιωμένος εμφανίστηκε την Παρασκευή ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Φαίης Μπλάχα, ζητώντας συγγνώμη από τον πατέρα της και επιβαρύνοντας τη θέση της αδελφής της 23χρονης. 

Πιο συγκεκριμένα, ο Βαγγέλης Στεφανάκης ισχυρίστηκε ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας πως δεν ήθελε να σκοτώσει την 23χρονη κοπέλα, παρόλα αυτά η απολογία του ήταν σοκαριστική. 

Όπως υποστήριξε ο κατηγορούμενος, η αδελφή της Φαίης, Μαριαλένα,  έκανε τα πάντα για να τους χωρίσει ενώ ότι το μαιραίο βράδυ, λίγο πριν η 23χρονη μεταφερθεί στον Ερυθρό Σταυρό, με χτυπήματα που την οδήγησαν στο θάνατο, του τηλεφώνησε η Μαριαλένα και του είπε: «Η Φαίη σε κάνει ρεζίλι, γ@μ@@ται με παντρεμένους». 

Και συνέχισε: «Είπα στη Φαίη να χωρίσουμε, της είπα δεν κάνω για σένα, είμαι μ@λ@κ@ς. Της είπα ότι μου την έπεσε η αδελφή της και εγώ ενέδωσα. Η Φαίη φώναζε, ήμουν ερωτευμένος μαζί της. Μετά από μια βδομάδα, με πήρε τηλέφωνο και μου είπε να μιλήσουμε. Κι εγώ το ίδιο ήθελα. Τα βρήκαμε. Από τη στιγμή της επανασύνδεσης, άρχισε το μαρτύριο. Με τη Μαριαλένα εντωμεταξύ υπήρξαν κι άλλες περιπτύξεις. Ήταν η εβδομάδα που είχα χωρίσει με τη Φαίη. Η Μαριαλένα μου έλεγε ότι η Φαίη πάει με παντρεμένους. Συνέχιζε τις ίντριγκες, ήθελε να μας χωρίσει. 

Ήρθε και μου είπε το μοιραίο βράδυ να πάμε σε ένα πάρτι στη Λούτσα. Της είπα να πάρει τις φίλες της και να πάει. Τότε άρχισε να μου λέει “κάτσε με τη Φαίη που σε κάνει ρεζίλι, που γ..αι με παντρεμένους. Με πήρε τηλέφωνο η Φαίη και της είπα να το αφήσουμε και να μείνουμε φίλοι. Εκείνη άρχισε τότε τα τηλέφωνα και μου λέει “κ@λ@@ρχ@δ@ είσαι με την κ@ργ@@λ@ την αδελφή μου και μου λες ψέματα. Μου ζήτησε να βρεθούμε. Πήγα. Η κοπέλα ούρλιαζε, ήταν τρελαμένη, μου έριξε δυο χαστούκια. Μου λέει κοίτα να δεις, μου τα είπε όλα η αδελφή μου, έχεις πάει μαζί της πάνω από δέκα φορές».

Σε άλλο σημείο, ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε στα χτυπήματα που κατάφερε στη Φαίη και τα οποία απέβησαν μοιραία. «Θόλωσα, δεν έβλεπα μπροστά μου. Θυμάμαι ότι της έριξα δύο χαστούκια, μπορεί και δύο μπουνιές, δεν την κλώτσησα, δεν θυμάμαι τίποτα άλλο. Όταν κατάλαβα τι έκανα, έβαλα τα κλάματα. Πήγα στον Σαρέλ και του είπα τι έγινε. .. Πήρα τη Μαριαλένα και της είπα να έρθει. Ήρθε στην Εθνική Άμυνα, για να πάμε στον Ερυθρό Σταυρό. Της είπα τελικά τα κατάφερες και μας χώρισες. Εκείνη μου είπε να μην την προδώσω και ότι θα είναι δίπλα μου, θα μιλήσει στον πατέρα της. . Δεν είχα ξανακουμπήσει τη Φαίη». 

Αδελφή Φαίης: Δεν είχα παράλληλη σχέση με τον Στεφανάκη 

Με λυγμούς απολογήθηκε ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η Μαριαλένα Μπλάχα, αδελφή της 23χρονης Φαίης. 

«Δεν είχα σκοπό να καλύψω κανένα. Δεν υπήρχε διαμάχη μεταξύ εμού και της αδελφής μου. Την αγαπούσα πολύ. Θα έδινα τη ζωή μου να τη φέρω πίσω. Ακόμη και κάποιο όργανο μου αν ήταν να ζήσει» είπε η κατηγορουμένη στην απολογία της στο δικαστήριο, αρνούμενη ότι είχε παράλληλη σχέση με τον κατηγορούμενο, όσο εκείνος ήταν ζευγάρι με την αδελφή της. 

«Έχω ακούσει τερατώδη πράγματα. Ο κατηγορούμενος έρχονταν και με ρώταγε ο ίδιος για την αδελφή μου, έλεγε πως άκουγε διάφορα. Του έλεγα αν δε σου κάνει φύγε, άσε την ήσυχη», είπε και πρόσθεσε: «Η πρώτη κατάθεσή μου έγινε κατόπιν πίεσης και απειλής. Ο Στεφανάκης μου είπε να πω ψέμματα. Ότι δεν έγιναν έτσι τα πράγματα και να μην τον «δώσω» στην αστυνομία. Μου είπε ότι θα με διασύρει με το βίντεο που έχει από το ξενοδοχείο που είχαμε πάει. Μου είπε ότι το δωμάτιο είχε κάμερα και ότι θα με κάνει ρεζίλι. Δεν έγιναν τα περιστατικά που λένε». 

Η Μαριαλένα Μπλάχα ανέφερε στην απολογία της: «Πάσχω από κρίσεις πανικού, παίρνω χάπια, στο παρελθόν είχα κατάθλιψη. Δεν λέω ψέμματα. Θέλω να δικαστώ για αυτά που πρέπει και όχι για αυτά που θέλουν οι άλλοι. Πήγα μετά από 24 ώρες στην αστυνομία και είπα την αλήθεια». 

Μιλώντας για τον Β. Στεφανάκη ανέφερε: «Η συναναστροφή μου με το Στεφανάκη ήταν ήρεμη. Δεν μου έκανε κάποιο κακό . Πριν απ όλα αυτά δεν είχα λόγο να τον φοβάμαι. Η Φαίη μου είχε πει ότι τη ζήλευε της έκανε παρατήρηση για το βίντεο. Δεν τηλεφωνηθήκαμε με Στεφανάκη το μοιραίο βράδυ. Με κάλεσε στη Λ. Μεσογείων δεν ήξερα ότι είχε χτυπήσει την Φαίη. Ήταν 5:30 το πρωί. Πήγα γιατί μου το ζήτησε επιτακτικά». 

Ανέφερε ακόμη πως γνώριζε τον Στεφανάκη πριν κάνει σχέση με τη αδελφή της. 

«Ο πατέρας των κοριτσιών ήταν αδιάφορος» 

«Σκοπός της Μαριαλένας ήταν να προστατεύσει τη Φαίη από τον Στεφανάκη και όχι να τους χωρίσει επειδή τη ζήλευε. Ο πατέρας των κοριτσιών ήταν αδιάφορος απέναντι στα παιδιά του και ενδιαφερόταν μόνο για το χρήμα», υποστήριξε ο πρώην σύζυγος της κατηγορουμένης Μαριαλένας Μπλάχα. 

Ο Στ.Π. κατέθεσε πως με την πρώην σύζυγό του έχουν πολύ καλές σχέσεις και χώρισαν πολιτισμένα. Ο ίδιος ανέφερε ότι η Μαριαλένα τις ημέρες που συνέβη το περιστατικό ήταν πανικόβλητη και γι’ αυτό δεν κατέθεσε την αλήθεια από την αρχή. «Εγώ μέχρι εκείνη τη στιγμή δε γνώριζα ότι η Μαριαλένα είχε συνευρεθεί ερωτικά με τον Στεφανάκη. Στη Νέα Μάκρη ακουγόταν ότι κυκλοφορεί ένα ροζ βίντεο και τότε τη ρώτησα τι συμβαίνει. Τότε εκείνη μου αποκάλυψε ότι είχε βρεθεί ερωτικά με τον κατηγορούμενο», σημείωσε. 

Σχετικά με τον πατέρα της Φαίης και της Μαριαλένας, υποστήριξε: «Ο πρώην πεθερός μου είναι ένας δύσκολος άνθρωπος. Μοναχικός, αδιάφορος που δεν κατάφερε ποτέ να κερδίσει τα παιδιά του. Τα έβγαλε στην κοινωνία σαν πρόβατα με αποτέλεσμα να μπορεί να τις κάνει ο κάθε ψευτοάντρας ό,τι θέλει. Τον ενδιέφερε μόνο το χρήμα. Οι δύο αδελφές είχαν πολύ καλή σχέση μεταξύ τους όπως έχουν και μια πολύ καλή μητέρα που δυστυχώς είναι βαριά άρρωστη». 

Για τον Βαγγέλη Στεφανάκη είπε: «Είχα δει τον Στεφανάκη και δεν μου έκανε καλή εντύπωση. Είχε μπράτσα, οδηγούσε επιθετικά και γενικότερα είχε τη στάση του μάγκα. Τον είχα δει στο γυμναστήριο να κάνει κικ μποξ. Σίγουρα έπαιρνε στεροειδή. Ρώτησα τη Φαίη τι την ελκύει σε αυτόν και μου είπε ότι νιώθει ασφάλεια μαζί του και ότι όπου πάνε εκείνος “καθαρίζει”. Η Φαίη ήταν ένα παιδί με χαμηλή αυτοεκτίμηση. Μια φορά μου είχε εκμυστηρευτεί ότι ο κατηγορούμενος την είχε χτυπήσει και ότι ζαλιζόταν και είχε ζητήσει από τον πατέρα της να την πάει στο νοσοκομείο. Όμως εκείνος της απάντησε σε παρακαλώ μη με μπλέκεις με αυτά». 

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 19 Ιουνίου. 

Ντ. Μ.


σχετικα αρθρα