Επίθεση με πυροβόλο όπλο δέχτηκε στο Νεοχώρι Θεσπρωτίας Κούρδος μετανάστης, μέλος ομάδας 10 περίπου μεταναστών, που είχαν προσπαθήσει να επιβιβαστούν σε νταλίκα που στάθμευε σε βενζινάδικο, χωρίς επιτυχία.

Αποτέλεσμα των πυροβολισμών ήταν ο μερικός ακρωτηριασμός του μετανάστη, τον οποίο ο δράστης φέρεται ότι στόχευσε και πυροβόλησε 3 φορές στα γεννητικά όργανα!

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα thesprotos-panta.blogspot.com, δράστης είναι ο ιδιοκτήτης ενός βενζινάδικου που πλησίασε ολόκληρη την ομάδα των μεταναστών και πυροβόλησε οκτώ φορές εναντίον τους μέσα από το αυτοκίνητό του, από απόσταση δέκα μέτρων! Τρεις από τις σφαίρες τραυμάτισαν στα γεννητικά όργανα τον άτυχο Κούρδο, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στις Φιλιάτες.

Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις καταγγέλλουν ακόμη ότι, παρά την διαπίστωση του σοβαρού τραυματισμού, κανένας αστυνομικός δεν εμφανίστηκε στο νοσοκομείο για να πάρει κατάθεση από το θύμα, τους αυτόπτες μάρτυρες που το μετέφεραν ή τους γιατρούς! Πάντως, στο δελτίο τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας αναφέρεται ότι η Ασφάλεια Ηγουμενίτσας διενεργεί προανάκριση.