Την απόφαση να προφυλακιστεί ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Κούζηλος, έλαβαν οι ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση, μετά την πολύωρη απολογία του με την κατηγορία κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανακρίτριες και εισαγγελέας έκριναν ότι ο βουλευτής πρέπει να κρατηθεί προσωρινά καθώς είναι ύποπτος για τέλεση νέων αδικημάτων.

Ο κ. Κούζηλος φέρεται, σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, να συμμετείχε σε επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής στον Κοινωνικό Χώρο Ρεσάλτο, στο Κερατσίνι, περίπου τέσσερις μήνες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, μόλις έγινε γνωστή η προφυλάκιση του συναδέλφου του, δήλωσε: «Άλλος ένας βουλευτής φυλακίστηκε χωρίς στοιχεία. Μιλάμε για ένα δικαστικό έγκλημα. Η χούντα του Βενιζέλου και του Σαμαρά δεν κατάφερε να σταματήσει τη Χρυσή Αυγή».

Χαρακτήρισε τη διαδικασία παράνομη, ενώ όπως είπε: «Το έγκλημα που γίνεται δεν είναι σε βάρος της Χρυσής Αυγής, είναι σε βάρος της λαϊκής κυριαρχίας, σε βάρος του τρίτου κόμματος της Βουλής, Αυτή τη στιγμή περνάνε αντιλαϊκά νομοσχέδια στη Βουλή».

Αντιστοίχως στις 13 Ιουνίου απολογούνται ο Μιχάλης Αρβανίτης, το Σάββατο 14 Ιουνίου η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου Ελένη Ζαρούλια, ενώ στις 16 Ιουνίου η απολογία του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, ο οποίος έχει αποχωρήσει από την κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής, μιλώντας ευθέως για παράνομες ενέργειες.