'Αρχισε να «ανασαίνει» ο Πύργος, αφού το μεσημέρι της Τρίτης η αποκομιδή των απορριμμάτων.

Σύμφωνα με το patrisnews.com, η αποκομιδή ξεκίνησε από κεντρικά σημεία της πόλης με φορτωτή που τοποθετούσε τα σκουπίδια σε φορτηγά του Δήμου ενώ στην συνέχεια πιεστικά πλένουν τα σημεία στα οποία είχαν σχηματιστεί βουνά σκουπιδιών.

Αναμένεται πως θα μεταφερθούν 3.280 τόννοι απορριμάτων στον ΧΥΤΑ της Ναυπάκτου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το πρόβλημα έχει λυθεί οριστικά για την πρωτεύουσα της Ηλείας.

Η αποκομιδή των απορριμμάτων ξεκινά αύριο (Τετάρτη) και μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα έχουν απομακρυνθεί όλα, ανέφερε χθες ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παναγόπουλος μετά από την ολοκλήρωση της ανοιχτής δημοπρασίας κατά την οποία αναδείχθηκε μειοδότης  για τη μεταφορά των στερεών αποβλήτων του δήμου Πύργου στον ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας (Ναυπάκτου).

Ο κ. Παναγόπουλος ανακοίνωσε ότι στην ανοιχτή δημοπρασία με αξιολόγηση προσφορών, που διενεργήθηκε το πρωί της Τρίτης στο δημαρχείο Πύργου, έλαβαν μέρος πέντε ενδιαφερόμενες εταιρείες και το διαγωνισμό κέρδισε εκείνη που έδωσε την οικονομικότερη προσφορά.