current views are: 1

11 Ιουνίου 2014
Δημοσίευση22:26

Η σωστή χρήση της πρέσας ισιώματος

Πολλές γυναίκες προκειμένου να έχουν ολόισια μαλλιά, χωρίς πολύ κόπο και χρόνο, καταφεύγουν στη λύση μιας πρέσας και αφήσουν στην άκρη τον πατροπαράδοτο και πιο ασφαλή τρόπο ισιώματος με τη χρήση ενός σεσουάρ και μιας βούρτσας.

Δημοσίευση 22:26’
αρθρο-newpost

Πολλές γυναίκες προκειμένου να έχουν ολόισια μαλλιά, χωρίς πολύ κόπο και χρόνο, καταφεύγουν στη λύση μιας πρέσας και αφήσουν στην άκρη τον πατροπαράδοτο και πιο ασφαλή τρόπο ισιώματος με τη χρήση ενός σεσουάρ και μιας βούρτσας.

Πολλές γυναίκες προκειμένου να έχουν ολόισια μαλλιά, χωρίς πολύ κόπο και χρόνο, καταφεύγουν στη λύση μιας πρέσας και αφήσουν στην άκρη τον πατροπαράδοτο και πιο ασφαλή τρόπο ισιώματος με τη χρήση ενός σεσουάρ και μιας βούρτσας. Ωστόσο, αν και πρόκειται για μια πιο γρήγορη και αποτελεσματική μέθοδο, η λάθος χρήση αυτού του εργαλείου styling μπορεί να φθείρει και να καταστρέψει τα μαλλιά σας, προκαλώντας τους ακόμα και ανεπανόρθωτες βλάβες. Ποιος είναι λοιπόν, ο σωστός τρόπος χρήσης του;

Το κυριότερο που θα πρέπει να προσέξετε πριν τη χρήση μιας πρέσας είναι η πολύ καλή ενυδάτωση των μαλλιών σας με τη χρήση ενός κατάλληλου σαμπουάν, ενός ιδανικού μαλακτικού και μιας μάσκας βαθιάς ενυδάτωσης για την τρίχα, έτσι ώστε να διατηρήσετε υψηλά τα επίπεδα υγρασίας στα μαλλιά σας. Δείτε εδώ πως να φτιάξετε μόνη σας μια φυσική μάσκα μαλλιών για ενυδάτωση και θρέψη.

Στη συνέχεια, μετά το λούσιμο, θα πρέπει να στεγνώσετε τα μαλλιά σας στο επίπεδο του 80%, έτσι ώστε να έχετε αφαιρέσει την εξωτερική και περιττή υγρασία που έχουν και να διατηρήσετε την εσωτερική.

Αφού λοιπόν τα στεγνώσετε στο επιθυμητό επίπεδο, απλώστε κατά μήκος και ιδιαίτερα στα σημεία που θα έρθουν σε επαφή με την πρέσα ένα προϊόν προστασίας από την θερμότητα, έτσι ώστε να τα θωρακίσετε και να αποφύγετε την θραύση, το κάψιμο και επομένως την καταστροφή τους. Εάν δεν το κάνετε αυτό και χρησιμοποιείτε την πρέσα σχεδόν σε καθημερινή βάση, θα δείτε πως μετά το πέρας ενός μήνα οι άκρες των μαλλιών σας θα είναι θαμπές και ξηρές.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως αυτός ο τρόπος ισιώματος επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τα βαμμένα μαλλιά.

Επίσης, μεγάλη σημασία για τη σωστή χρήση μιας πρέσας έχει και ο τύπος των μαλλιών σας. Αν για παράδειγμα έχετε λεπτή τρίχα, θα πρέπει να επιλέξετε χαμηλή θερμοκρασία, ενώ αν έχετε χοντρή τρίχα, προτιμήστε μεγαλύτερη θερμοκρασία. Όπως επίσης, όσο πιο επιβαρυμένα είναι τα μαλλιά σας, τόσο χαμηλότερη θερμοκρασία θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε.


σχετικα αρθρα