Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών με τα ΜΑΤ να επιχειρούν να απωθήσουν της καθαρίστριες, στον απόηχο της απόφασης του Αρείου Πάγου που δικαίωσε το Δημόσιο.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο καθαρίστριες τραυματίες. Η μία μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, στη δε δεύτερη παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Στα επεισόδια τραυματίστηκε και φωτορεπόρτερ που κάλυπτε τα γεγονότα.

Οι διαδηλώτριες ενημερώθηκαν νωρίς το απόγευμα για την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου που επιτρέπει στο υπουργείο Οικονομικών να μην δεχθεί πίσω τις απολυμένες καθαρίστριες.

Η πρώτη αντίδραση ήταν οργή και αρκετές ξέσπασαν σε κλάματα. Ωστόσο δίνουν ακόμα βροντερό παρών, παραμένοντας έξω από το ΥΠΟΙΚ.

Συνάντηση Χαρδούβελη με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ

Αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τους Γιώργο Βαρεμένο, Θανάση Πετράκο, Δημήτρη Γελαλή και τις Νάντια Βαλαβάνη και Μαρία Τριανταφύλλου είχε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, οι βουλευτές ανέφεραν ότι ο υπουργός Οικονομικών επικαλέσθηκε έλλειψη ενημέρωσης για την ουσία της υπόθεσης και ζήτησε λίγο χρόνο για να έχει συνάντηση και με αντιπροσωπεία των καθαριστριών. Οι βουλευτές είπαν στον κ. Χαρδούβελη ότι για ένα ζήτημα για το οποίο απαιτείται πολιτική απόφαση δεν πρέπει να υπάρχει προσφυγή από το υπουργείο στη Δικαιοσύνη.

Η αντιπροσωπεία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε στον υπουργό Οικονομικών και το ζήτημα της «υπεραντίδρασης και δυσανάλογης χρήσης βίας» από τις δυνάμεις των ΜΑΤ και ζήτησαν την απόσυρσή τους. Ο κ. Χαρδούβελης απάντησε ότι θα τηλεφωνήσει στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Μάλιστα, ο βουλευτής Θανάσης Πετράκος κατήγγειλε ότι τον κτύπησαν οι άνδρες των ΜΑΤ, παρότι τούς επέδειξε τη βουλευτική ταυτότητά του. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι «οι πρωτοφανείς σκηνές βίας που εκτυλίχθηκαν για μια ακόμη φορά ενάντια στις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ, αλλά και σε αλληλέγγυους πολίτες, σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ, που είχαν ως συνέπεια τη μεταφορά τραυματισμένων αγωνιστριών στο νοσοκομείο, καταδεικνύει τον αυταρχικό κατήφορο μιας κυβέρνησης όμηρο των μνημονιακών απαιτήσεων των δανειστών»

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διέταξε τη διενέργεια ΕΔΕ για τον άνδρα των ΜΑΤ που φέρεται να χτύπησε διαδηλώτρια πριν από μερικές ημέρες.