current views are: 1

12 Ιουνίου 2014
Δημοσίευση14:38

Έτρωγαν τα λεφτά ανέργων τάζοντάς τους δουλειά

Για απάτη σε βάρος ατόμων που αναζητούσαν εργασία, συνελήφθησαν ένας 64χρόνος και μια 27χρονη, στα Χανιά.

Δημοσίευση 14:38’
αρθρο-newpost

Για απάτη σε βάρος ατόμων που αναζητούσαν εργασία, συνελήφθησαν ένας 64χρόνος και μια 27χρονη, στα Χανιά.

Για απάτη σε βάρος ατόμων που αναζητούσαν εργασία, συνελήφθησαν ένας 64χρόνος και μια 27χρονη, στα Χανιά.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, οι δυο συλληφθέντες είχαν ιδρύσει και θέσει σε λειτουργία παράνομο γραφείο ευρέσεως εργασίας, για το οποίο αναρτούσαν αγγελίες στον ημερήσιο Τύπο, εξέδιδαν διαφημιστικές κάρτες προσφοράς υπηρεσιών, ενώ εισέπρατταν χρηματικές συνδρομές και προμήθειες, από άνδρες και γυναίκες που προσέρχονταν στο γραφείο αναζητώντας εργασία. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία της αστυνομίας, στα δίχτυα των δύο ατόμων είχαν πέσει 1.720 άτομα.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν αστυνομικός, προσποιούμενος ότι ενδιαφέρεται για εργασία, συμπλήρωσε αίτηση εγγραφής, κατόπιν υποδείξεως του 64χρονου, καταβάλλοντας μικρό ποσό, με προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Επίσης, όπως πρόεκυψε από την αστυνομική έρευνα, το συγκεκριμένο γραφείο λειτουργούσε χωρίς την προβλεπόμενη άδεια.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο που διατηρούσαν οι δύο συλληφθέντες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Τέσσερις ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φωτοτυπικό μηχάνημα, εκτυπωτής, έξι κινητά τηλέφωνα, σφραγίδα του γραφείου, μπλοκ αποδείξεων, 26 μπλοκ -στα οποία αναγράφονταν στοιχεία και τηλέφωνα εργοδοτών/πελατών, χρηματικές οφειλές ή καταβολές από εργοδότες ή πελάτες, διακινούμενα χρηματικά ποσά- 1.720 αιτήσεις προς εύρεση εργασίας σε κλάδους διαφόρων ειδικοτήτων, έξι διαβατήρια (Γεωργίας, Βουλγαρίας και Ελλάδας), τέσσερις καρτέλες, στις οποίες ήταν επικολλημένες διάφορες αγγελίες του γραφείου, 50 διαφημιστικές κάρτες του γραφείου και το προσημειωμένο χρηματικό ποσό.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο ενδιαφερόμενος που αναζητούσε εργασία ήταν υποχρεωμένος να καταβάλει στο γραφείο το 50% του μισθού που θα λάμβανε κατά το πρώτο δίμηνο, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η προμήθεια που απαιτούσε το γραφείο από τους εργοδότες. Για τον λόγο αυτό ο 64χρονος κρατούσε από τους ενδιαφερομένους την ταυτότητά τους, μέχρι να εξοφληθεί πλήρως από τον ενδιαφερόμενο/πελάτη.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο συμμετοχής των συλληφθέντων και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.


σχετικα αρθρα