Σε 543.400 πακέτα ανέρχεται η ποσότητα λαθραίων τσιγάρων διάφορων επωνυμιών, που είχε εντοπιστεί την Τρίτη 10/06/2014 σε πλοίο με εξαμελές πλήρωμα, πέντε ναυτικά μίλια δυτικά των ακτών της Πελοποννήσου.

Συγκεκριμένα, πλωτό σκάφος του Λιμενικού, αξιοποιώντας εναέρια παρατήρηση αεροσκάφους της Ισλανδικής Ακτοφυλακής που επιχειρούσε στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ποσειδών - Θαλάσσια Σύνορα 2014», εντόπισε ύποπτο πλοίο στο συγκεκριμένο σημείο, που ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει.

Μετά από συνεχή καταδίωξη και με τη συνδρομή περαιτέρω πλωτών περιπολικών σκαφών, το εν λόγω πλοίο ακινητοποιήθηκε και ομάδα στελεχών του Λιμενικού που επιβιβάστηκε σε αυτό, διαπίστωσε τη μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων στα αμπάρια του.

Έπειτα από εντολή του Εισαγγελέα Ζακύνθου, το ύποπτο σκάφος οδηγήθηκε στο λιμένα Ζακύνθου, όπου και κατασχέθηκε με το φορτίο λαθραίων τσιγάρων που μετέφερε.

Σημειώνεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί από τα λαθραία τσιγάρα, σύμφωνα με το Τελωνείο Ζακύνθου, ανέρχονται στο χρηματικό ποσό του ενός εκατομμυρίου επτακοσίων δεκαπέντε χιλιάδων εκατόν δέκα ευρώ (1.715.110,00 ευρώ).

Το εξαμελές πλήρωμα του πλοίου που εξακολουθεί να κρατείται έχει λάβει προθεσμία για να απολογηθεί.