Συνεχίζονται οι συζητήσεις για το θέμα των 1.136 διοικητικών υπαλλήλων των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Σε συνεχή επικοινωνία βρισκόταν το Μέγαρο Μαξίμου, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο και τους δύο εμπλεκόμενους υπουργούς, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη και Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί είχε προηγηθεί συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή των κυρίων Βενιζέλου, Σταμάτη, Μητσοτάκη και Λοβέρδου, χωρίς να υπάρξει συγκεκριμένο αποτέλεσμα, αλλά με τη διαβεβαίωση απ' όλες τις πλευρές ότι θα δοθεί λύση μέχρι το απόγευμα.

Η διαφορά, η οποία έχει προκαλέσει εμπλοκή στο θέμα, είναι περίπου 300 υπάλληλοι. Συγκεκριμένα, ο κ. Λοβέρδος ζητά να διατεθούν 883 θέσεις για την κινητικότητα, εν αντιθέσει με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που ζητά να διατεθούν 500-550 θέσεις, κάτι που αποτελεί και μνημονιακή δέσμευση.

Σημειώνεται δε ότι ο κ. Λοβέρδος συμφωνεί με τη θέση του πρώην υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου, ο οποίος είχε ζητήσει την επανατοποθέτηση 781 υπαλλήλων στα ίδια Ιδρύματα που υπηρετούσαν και 102 υπαλλήλων σε άλλα ΑΕΙ και ΤΕΙ, που έχουν ανάγκες προσωπικού.