Σε αδιέξοδο φαίνεται πως βρίσκεται ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης μετά και τη σημερινή του συνάντηση με τους συμβασιούχους που επιχείρησαν να καταλάβουν το παλαιό δημαρχείο στη Λιοσιών.

Είναι ξεκάθαρο πλέον πως ο δήμαρχος Αθηναίων έχει έρθει σε πολύ δύσκολη θέση και οι δηλώσεις του δημιουργούν ερωτηματικά για το τι τελικά συζητήθηκε στην εν λόγω συνάντηση.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα όσα είπε στους συμβασιούχους και τα γνωστοποίησε νωρίτερα ο πρόεδρος των εργαζομένων στο δήμο Αθηναίων Βασίλης Πολυμερόπουλος, ο δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα έρθει σε επαφή με τον υπουργό Εσωτερικών προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα και μέχρι το βράδυ θα τους έχει ενημερώσει για την εξέλιξη του θέματος.

Ωστόσο, ο κ.Καμίνης με δηλώσεις του πριν λίγη ώρα, αναφερόμενος στη συνάντηση του με το σωματείο, τους κατηγόρησε πως δημιουργούν μια παράλογη κατάσταση και δεν ανέφερε σε κανένα σημείο της ανακοίνωσής του ότι προτίθεται να ενημερώσει τον κ. Ραγκούση επί του θέματος.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Καμίνη:

"Συναντήθηκα σήμερα με εκπροσώπους σωματείων του Δήμου, με την ελπίδα ότι θα μπορούσαμε να φτάσουμε σε μια συνεννόηση για το καλό του Δήμου και των δημοτών. Οι συνομιλητές μου όμως, για άλλη μια φορά, δεν διατύπωσαν καμμία απολύτως νέα πρόταση για το θέμα των συμβασιούχων. Επιπλέον, δεν ήταν έτοιμοι να αναλάβουν καμία απολύτως δέσμευση για να τερματιστεί η κατάληψη του δημαρχείου και η ταλαιπωρία των δημοτών μας ιδίως στους παιδικούς σταθμούς.

Στην πρότασή μου να καθίσουμε, να συζητήσουμε και να βρούμε μια λύση βιώσιμη, την οποία θα μπορούσαμε να προτείνουμε στην πολιτεία, οι εκπρόσωποι σωματείων απάντησαν με τελεσίγραφα. Προηγουμένως, είχαν ήδη κλιμακώσει την ένταση: Προκάλεσαν υλικές ζημιές και εισέβαλαν στα γραφεία του Δήμου στο παλιό δημαρχείο, σφράγισαν το ήδη κατειλημμένο δημαρχιακό μέγαρο στην οδό Αθηνάς και απαγόρευσαν τη λειτουργία υπηρεσιών του Δήμου και την εξυπηρέτηση πολιτών. Μέχρι σήμερα η δημοτική αρχή έχει αποδείξει ότι έχει κάθε διάθεση να συζητήσει και να βοηθήσει στην εξεύρεση μιας λύσης. Έχω κάνει ήδη σαφές όμως ότι δεν είναι ανεκτή η βία, οι απειλές, οι εκβιασμοί και η ταλαιπωρία των δημοτών μας, ιδίως από μια κινητοποίηση με αίτημα που δεν απευθύνεται καν προς τον Δήμο.

Ο Δήμος Αθηναίων και οι δημότες του υφίστανται εδώ και δύο εβδομάδες τις συνέπειες αυτής της παράλογης έντασης. Η ανοχή και η καλή διάθεση δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως αδυναμία. Η δημοτική αρχή είναι υποχρεωμένη να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε ο Δήμος να λειτουργήσει και να συνεχίσει να υπηρετεί τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στην πόλη μας".