Άρχισε σήμερα στην κεντρική πλατεία του Μετσόβου, η ετήσια τριήμερη συνάντηση- γιορτή μανιταριού, που οργάνωσε για 6η συνεχόμενη χρονιά, ο Σύλλογος Μανιταρόφιλων Ηπείρου σε συνεργασία με τον δήμο. Η γιορτή φέτος δεν θα έχει μόνο ελληνικό χρώμα, αφού θα φτάσουν μανιταρόφιλοι και από τα Βαλκάνια, όπως τη Βουλγαρία και τη Σερβία, αλλά και από την Ιταλία.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα γίνουν διαδραστικά εργαστήρια και σεμινάρια, ομιλίες σχετικά με τα μανιτάρια, εξορμήσεις για τη συλλογή, αναγνώριση και ταυτοποίηση άγριων μανιταριών, δραστηριότητες για τους μικρούς φίλους, διανομή μανιταρόσουπας, θεατρικά εργαστήρια, συναυλίες και γλέντι με επιλεγμένα μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα.

Στόχος της δραστηριότητας είναι να γνωρίσουν οι επισκέπτες τον κόσμο των μυκήτων μανιταριών, στην προσπάθεια ανάπτυξης της μανιταρογνωσίας και μανιταροφιλίας και στην προβολή και προστασία του μυκητολογικού πλούτου της Ηπείρου.

Ένα από τα σημαντικότερα αφιερώματα της γιορτής, είναι η γαστρονομία.

Το Σάββατο το βράδυ, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν μανιταρόσουπα, ενώ παράλληλα τους περιμένει μία ακόμη έκπληξη, καθώς γνωστοί σεφ θα προσφέρουν μακαρονάδα με τρούφα σε όσους τυχερούς προλάβουν να τη γευτούν.

Το τριήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων περιλαμβάνει επίσης, έκθεση παρουσίασης τοπικών αγροτικών προϊόντων στην προσπάθεια του Δήμου Μετσόβου, να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα και την αναγνωρισιμότητά τους. Η 6η Ηπειρώτικη Γιορτή Μανιταριού, πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου, με διακριτικό τίτλο «Tempting Streets» που χρηματοδοτείται από τον «Άξονα 1» του διμερούς προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα- Ιταλία 2007- 2013»- Ενίσχυση Ανταγωνιστικότητας και Καινοτομίας.