Ένα τροχαίο ατύχημα στα Χανιά, έχει καθηλώσει έναν νέο άνθρωπο, εδώ και πέντε μήνες στην Ορθοπεδική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Ο λαθρομετανάστης νοσηλεύεται με τετραπληγία, μετά το τροχαίο, και επίσης έχει υποβληθεί σε τραχειοστομία, ενώ τα κέντρα αποκατάστασης στο Λασίθι και στα Χανιά, αρνούνται να τον δεχτούν.

Με την αιτιολογία ότι πρόκειται για ιδιάζουσα περίπτωση, τα κέντρα αποκατάστασης έχουν “κλείσει τις πόρτες”, για τον λαθρομετανάστη, ο οποίος δεν γνωρίζει ελληνικά και δεν έχει συγγενείς ή ένα κάποιο στήριγμα αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Τα κέντρα αποκατάστασης χρόνιων περιστατικών στα Χανιά και το Λασίθι παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες, αρνούνται να νοσηλεύσουν τον λαθρομετανάστη και έτσι η Διοίκηση Υγειονομικής ΠΕριφέρειας Κρήτης, αναζητά λύση σε κέντρα αποκατάστασης στην Αθήνα.

Ωστόσο και η μετακίνηση του λαθρομετανάστη δεν είναι εύκολη, λόγω της κατάστασής του, ενώ όταν το νοσοκομείο, συγκέντρωσε χρήματα για να μεταφερθεί αεροπορικώς στην πατρίδα του, συνοδεία γιατρού, ο νεαρός άνδρας, αντέδρασε και ο πιλότος δε δέχθηκε να τον πάρει στην πτήση.