Ανω - κάτω το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου με τις μετακινήσεις γενικών ιατρών του ΕΣΥ στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου. Στη Διοίκηση έχουν υποβληθεί τέσσερις παραιτήσεις γιατρών λόγω των μετακινήσεών τους τέσσερις τελευταίους μήνες.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ταχυδρόμος», την ίδια στιγμή ο αυξημένος φόρτος εργασίας οδήγησε σε παραίτηση το Διευθυντή της Β' Παθολογικής Κλινικής Παναγιώτη Φανουργιάκη από Ιατρικός Διευθυντής αφού είναι αυξημένα τα καθήκοντα που έχει στην Παθολογική Κλινική.

Αναστάτωση χωρίς τέλος στην επιστημονική κοινότητα των γιατρών του ΕΣΥ. Αν και ο Επιμελητής του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου, Γιώργος Αθανασίου, συνταξιοδοτήθηκε τον Ιανουάριο, η Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου δεν έχει καλύψει το κενό, με αποτέλεσμα να συνεχίζονται οι μετακινήσεις γιατρών εκ περιτροπής ανά μία εβδομάδα εδώ και πέντε μήνες.

Η λύση στο πρόβλημα με την κενή θέση στο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου φαίνεται να παραπέμπεται για το Φθινόπωρο, αφού το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου στο πλαίσιο εξορθολογισμού του ιατρικού προσωπικού για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών παροχής υπηρεσιών στα νησιά τους θερινούς μήνες, επέκτεινε τις μετακινήσεις γιατρών και στα Κέντρα Υγείας Σκιάθου και Σκοπέλου.

Οι μετακινήσεις του προσωπικού είναι υποχρεωτικές. Ομως προκύπτει μεγάλη προχειρότητα στον τρόπο με τον οποίο ανακοινώνονται, αφού οι γιατροί ενημερώνονται σχεδόν αυθημερόν για τη μετακίνησή τους και είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται στις θέσεις ευθύνης τους.

Η συνέχιση των μετακινήσεων στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Κέντρο Αλοννήσου εδώ και τόσο καιρό προβληματίζει έντονα τους γενικούς ιατρούς αφού η Διοίκηση αρχικά είχε δεσμευτεί ότι οι εκ περιτροπής μετακινήσεις θα γίνονται για δύο με τρεις μήνες.

Το θέμα συζητήθηκε και με το Σύλλογο Νοσοκομειακών Γιατρών Βόλου καθώς οι γενικοί γιατροί ζήτησαν συμπαράσταση. Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νίκος Χαυτούρας είπε ότι: «Οι γενικοί γιατροί έχουν μετατραπεί σε γυρολόγοι. Δεν πάει άλλο. Χρειάζεται να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους ανά τακτά διαστήματα, ενώ δεν υπάρχει και φως στον ορίζοντα, ότι τα πράγματα θα αλλάξουν».

Δεν είναι τυχαίο πως για τις μετακινήσεις στο Περιφερειακό Κέντρο Αλοννήσου έχουν υποβληθεί τέσσερις παραιτήσεις από δύο γενικούς γιατρούς στο περιφερειακό ιατρείο Νεοχωρίου πριν ένα μήνα και δύο γενικούς γιατρούς από το περιφερειακό ιατρείο Πτελεού πριν τρεις μήνες.

Την ίδια στιγμή άγνωστο είναι εάν το ξενοδοχείο που προσφέρθηκε για να φιλοξενεί γιατρούς τους χειμερινούς μήνες έχει πληρωθεί για τη διαμονή που προσφέρει. Αραγε η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου και η δημοτική αρχή Αλοννήσου ενδιαφέρθηκαν να επιλύσουν το θέμα της διαμονής των γιατρών ή επαναπαύτηκαν στην αφιλοκερδή προσφορά μίας ιδιοκτήτριας ξενοδοχείου;