“Έξυπνοι” μετρητές και μεγαλύτερες χρεώσεις τις ώρες αιχμής ετοιμάζει η ΔΕΗ, έτσι ο πολίτης θα γνωρίζει ανά πάσα στιγμή την κατανάλωση, ενώ η ανάγκη αντικατάστασης των παλιών μετρητών, δημιουργεί καινούργιες θέσεις εργασίας και υπηρετεί την ενεργειακή πολιτική.Επίσης οι χρεώσεις τις ώρες μειωμένης ζήτησης θα είναι χαμηλότερες από την διαμόρφωση της χρονοχρέωσης στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

 

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της Αρθούρος Ζερβός, μιλώντας στο συνέδριο του «Εκόνομιστ» για την καινοτομία, προϋπόθεση για να υλοποιηθεί το σχέδιο είναι η αντικατάσταση των μετρητών κατανάλωσης, καθώς οι υφιστάμενοι δεν έχουν δυνατότητα να κάνουν διαφοροποιημένες χρεώσεις.

Η μελέτη για την αντικατάσταση των μετρητών και την εγκατάσταση συστημάτων τηλεμέτρησης έχει ολοκληρωθεί, ανέφερε ο κ. Ζερβός και επισήμανε ότι το έργο συμφέρει συνολικά τη χώρα καθώς εξυπηρετεί τους στόχους της ενεργειακής πολιτικής και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας.

Πρόσθεσε πως οι ευφυείς μετρητές θα αντικαταστήσουν τα "ρολόγια", θα σταματήσει η έκδοση έναντι λογαριασμών και ο πελάτης θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να γνωρίζει τι καταναλώνει. Σε συνδυασμό με χρονομεταβλητά τιμολόγια, θα γνωρίζει ποια είναι η καταλληλότερη στιγμή για να καλύψει τις ενεργειακές του ανάγκες, σημείωσε.

Η ΔΕΗ υλοποιεί ήδη πιλοτικά προγράμματα εγκατάστασης έξυπνων μετρητών και έξυπνων δικτύων στην Κύθνο, τη Λάρισα, το Λάυριο, τον οικισμό Μελτέμι Ραφήνας. Επίσης προωθείται η εγκατάσταση 60.000 έξυπνων μετρητών σε μεγάλους καταναλωτές στη χαμηλή τάση.

TAGS