Με συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων αποφάσισαν να απαντήσουν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Πατρών στην απόφαση της κυβέρνησης να δοθεί… παράτασης «ζωής» για μία περίπου εβδομάδα σε όσους βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Συγκεκριμένα αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και τη Δευτέρα 16 Ιουνίου με απεργία-κατάληψη στον χώρο του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση, προκειμένου να αποφασιστούν περαιτέρω κινήσεις τους.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο ειδικός γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου των Διοικητικών Υπαλλήλων του ΑΕΙ Κώστας Λένης «κανείς δεν είναι ευχαριστημένος με την εξέλιξη της παράτασης που κατατέθηκε με σχετική τροπολογία για τη διαδικασία επανατοπόθετησης μέρους των υπαλλήλων των ΑΕΙ που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα».

«Οι διαβεβαιώσεις που λάβαμε στη συνάντηση στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ήταν πως το αργότερο μέχρι το βράδυ της Πέμπτης θα είχε τακτοποιηθεί το θέμα που αφορά στην κατάργηση των θέσεων ειδικότητας των 341 Διοικητικών Υπαλλήλων των Πανεπιστημίων σε όλη την Ελλάδα. Μέχρι σήμερα όμως δεν έχει γίνει τίποτα».

Παράλληλα ο κ. Λένης τόνισε πως το θερινό τμήμα της Βουλής ξεκινάει τη λειτουργία του την ερχόμενη Τρίτη 17 Ιουνίου, τη στιγμή που η προθεσμία διαθεσιμότητας για τους 48 υπαλλήλους από την Πάτρα και για άλλους των υπόλοιπων επτά πανεπιστημίων, εκπνέειτην Κυριακή.