Μία διαθήκη 500.000 ευρώ έχει δημιουργήσει σφοδρή διαμάχη των συγγενών ενός 45χρονου, που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο πριν από μερικούς μήνες.

Ήδη η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης, καθώς έχει κατατεθεί σχετική αγωγή στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αμαλιάδας και έχει προσδιοριστεί για να συζητηθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο, σύμφωνα με το patrisnews.com.

Δύο μήνες μετά το τροχαίο κατατέθηκε σε Ειρηνοδικείο του Ηλειακού κάμπου η ιδιόγραφη διαθήκη του εκλιπόντος.

Σύμφωνα με τη διαθήκη του ο 45χρονος, και με δεδομένο ότι δεν είχε αποκτήσει παιδιά, αφήνει τα περιουσιακά του στοιχεία που αποτελούνται από δύο επιχειρήσεις αλλά και μεγάλες εκτάσεις και αγροτικά μηχανήματα, στη σύζυγό του καθώς και σε έναν ανιψιό του, γιο μίας εκ των αδελφών του. Η περιουσία του εκλιπόντος, που διανέμεται βάσει της διαθήκης, ξεπερνά τις 500.000 ευρώ.

Κάπου εκεί άρχισαν τα προβλήματα. Όταν οι υπόλοιποι συγγενείς του εκλιπόντος, και εν προκειμένω τα αδέλφια του, πληροφορήθηκαν εντελώς τυχαία την ύπαρξη διαθήκης, καθώς και το περιεχόμενο αυτής, άρχισαν να αμφισβητούν τη γνησιότητά της και να ψάχνουν για τη συγκέντρωση περαιτέρω στοιχείων, αφού θεωρούν ότι κάτι δεν πάει καλά με το συγκεκριμένο θέμα.

Λίγο πριν από την εκπνοή του χρόνου, ο αδελφός και η αδελφή του εκλιπόντος προσέφυγαν στο Πρωτοδικείο Αμαλιάδας και κατέθεσαν αγωγή, με την οποία ζητούν να αναγνωρισθεί ως άκυρη η συγκεκριμένη διαθήκη, γιατί υποστηρίζουν ότι είναι πλαστή! Γι’ αυτό άλλωστε και ζητούν να διαταχθεί από το Δικαστήριο η διενέργεια γραφολογικής πραγματογνωμοσύνης, που θα επικυρώσει τα όσα ισχυρίζονται.

Σε σημείο της αγωγής επισημαίνεται ότι η διαθήκη κατατέθηκε στο Ειρηνοδικείο και υποβλήθηκε και η σχετική αίτηση για τη δημοσίευσή της, από τη μητέρα του εκλιπόντος (και μητέρα των εναγόντων) η οποία τυγχάνει να είναι αγράμματη.

Ο αδελφός και η αδελφή που προχώρησαν στην αγωγή, υποστηρίζουν ότι η ιδιόγραφη διαθήκη είναι πλαστή και δεν έχει γραφεί ούτε υπογραφεί από τον αποβιώσαντα αδελφό τους και ότι σε καμία περίπτωση δεν αποτυπώνει τη βούλησή του.

Επισημαίνουν ότι στην ιδιόγραφη διαθήκη ο γραφικός χαρακτήρας είναι διαφορετικός από αυτόν του αδελφού τους και ότι μάλιστα το όνομά του έχει αναγραφεί λάθος και όχι με ένα συγκεκριμένο γράμμα που υπέγραφε ο 45χρονος.

Τονίζουν δε ότι ο αποβιώσαντας αδελφός τους ήταν νέος, απολύτως υγιής και υπερδραστήριος, κατά συνέπεια δεν είχε κανένα λόγο να γράψει τη διαθήκη του τέσσερις μόλις μήνες πριν το τροχαίο δυστύχημα που του έκοψε το νήμα της ζωής.

Σε άλλο σημείο επισημαίνουν ότι ακόμη και εάν είχε γράψει ο ίδιος τη διαθήκη του, θα είχε συμπεριλάβει και τα δύο ακριβά αυτοκίνητα που είχε στην κατοχή του, αφού δεν ήταν δυνατόν να γνωρίζει ότι το ένα από αυτά θα καταστρεφόταν στο  τροχαίο!

Τα αδέλφια του επιμένουν ότι είναι εξ αδιαθέτου κληρονόμοι της περιουσίας του, γι’ αυτό και ζητούν να κηρυχθεί άκυρη η διαθήκη.

Εκτός από την αγωγή άλλωστε, έχουν υποβάλει μήνυση από τα τέλη Απριλίου, σε βάρος των δύο εναγομένων και της μητέρας του ανιψιού τους (στην αδελφή τους δηλαδή), με την οποία υποστηρίζουν ότι η σύζυγος του εκλιπόντος, η μία αδελφή τους και ο ανιψιός τους, ήταν αυτοί που συνέταξαν την πλαστή διαθήκη.

Η αγωγή θα συζητηθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο και αναμένονται ακόμα πολλά οικογενειακά επεισόδια...