current views are: 1

15 Ιουνίου 2014
Δημοσίευση21:55

Γιορτάστηκε η «Ημέρα των Αποστράτων»

Η «Ημέρα προς τιμήν των Αποστράτων» γιορτάστηκε παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας

Δημοσίευση 21:55’
αρθρο-newpost

Η «Ημέρα προς τιμήν των Αποστράτων» γιορτάστηκε παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας

Η «Ημέρα προς τιμήν των Αποστράτων» γιορτάστηκε παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας
 
Τις θερμές ευχαριστίες εκ μέρους του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και της Κυβέρνησης, αλλά και του συνόλου της ελληνικής Πολιτείας, προς όλους τους Απόστρατους για την προσφορά τους διαβίβασε o Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
 
 
Ο εορτασμός της «Ημέρας προς τιμήν των Αποστράτων» πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής, σε κεντρική εκδήλωση στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών της πρώην Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας (Λ. Μεσογείων 96).
 
Στην τελετή χοροστάτησε ο Αρχιμανδρίτης – Υποστράτηγος ε.α. Νεκτάριος Κιούλος.
 
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος, σύσσωμη η Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας με επικεφαλής τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Δημήτριο Τσακνάκη, καθώς και άλλοι ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί.
 
Επίσης, παρέστησαν επίτιμοι Αρχηγοί της Ελληνικής Αστυνομίας, εκπρόσωποι Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, επίτιμοι και απόστρατοι αστυνομικοί, λοιπό αστυνομικό προσωπικό, καθώς και πλήθος κόσμου.
 
Τις θερμές ευχαριστίες εκ μέρους του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και της Κυβέρνησης, αλλά και του συνόλου της ελληνικής Πολιτείας, προς όλους τους Απόστρατους για την προσφορά τους στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και στο κοινωνικό σύνολο, διαβίβασε o Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας στο μήνυμά του.
 
 
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του πολίτη στον χαιρετισμό που απηύθυνε, μεταξύ άλλων, τόνισε: 

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά και να σας πω ότι πιστεύω στην συλλογική προσπάθεια. Αν και τα οικονομικά θέματα, δεν είναι άμεσα στο πλαίσιο των δικών μου αρμοδιοτήτων, μας απασχολούν πολύ.
 
Έχω την τιμή να γνωρίζω κάποιους από εσάς και για αυτό σε συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου θα προτείνω την σύσταση Συμβουλίου Ασφάλειας των Αποστράτων, προκειμένου και να σας συμβουλευόμαστε και να σας ακούμε και να παίρνουμε κομμάτι, από τις πολύτιμες πιστεύω ιδέες και εμπειρίες σας.
 
Θέλω να πω, ότι απόστρατος δεν σημαίνει απόμαχος της ζωής, δεν σημαίνει ξεχασμένος και σε καμία περίπτωση, τουλάχιστον σε ό,τι με αφορά, δεν σημαίνει παροπλισμένος. Θα ήθελα να σας παρακαλέσω θερμά, στην προσπάθεια που θα κάνουμε – και το μόνο το οποίο έχω να υποσχεθώ είναι πολύ δουλειά – να είστε αρωγοί και συμπαραστάτες. Σας ευχαριστώ πολύ.» 

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας στην Ημερήσια Διαταγή, υπογράμμισε μεταξύ άλλων:
 
«Η ημέρα της εορτής των Αγίων Πάντων έχει μια ξεχωριστή αξία και σημασία στη συνείδηση όλων όσων υπηρέτησαν και υπηρετούν στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Έχει μία ιδιαίτερη σημασία για την μεγάλη αυτή Οικογένεια και δεν έχει τυπικό χαρακτήρα, ούτε περιορίζεται στα στενά όρια των επετειακών εκδηλώσεων. Η σημερινή ημέρα αποκτά μια ξεχωριστή σημασιολογία, γιατί αντανακλά τη σχέση της Ελληνικής Αστυνομίας με τους αποστράτους, με την ιστορία της. Ο σημερινός εορτασμός αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση της πολιτείας στην προσφορά σας και μια γέφυρα επικοινωνίας, απαραίτητη για την εξασφάλιση της ιστορικής συνέχειας του Σώματος»
 


σχετικα αρθρα