«Πορεία Ζωής» μαθητών, με πρωτοπόρους τους μαθητές του ειδικού σχολείου, του γυμνασίων, και των δημοτικών σχολείων Αλεξανδρούπολης, πραγματοποιήθηκε το πρωί σε κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας του νομού Έβρου, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των αγώνων Special Olympics.

Οι μαθητές θέλοντας να δώσουν με αυτόν τον τρόπο ένα μήνυμα σεβασμού προς στην διαφορετικότητα, ξεκίνησαν την πορεία τους από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και κατέληξαν στο περίπτερο των Special Olympics που στήθηκε απέναντι από το Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης.

Σημειώνεται πως 380 αθλητές των Special Olympics, θα φιλοξενηθούν από 20-24 Ιουνίου στην Αλεξανδρούπολη, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των Παγκόσμιων Αγώνων Αθήνα 2011.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Άρης Γιαννακίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Γεωργία Νικολάου, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, Υπεύθυνος για ζητήματα Αγροτικού Τομέα, Γ. Ούστογλου, ο Δημάρχος Διδυμοτείχου, Παρασκευάς Πατσουρίδης, οι Αντιδημάρχοι Προγραμματισμού και Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αλεξανδρούπολης και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής των Special Olympics, της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και του Δήμου Αλεξανδρούπολης με την συμβολή και της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης