Γράφει η Αναστασία Γαλάνη

Σοκαριστικές και αποκαλυπτικές είναι οι εξελίξεις που αφορούν στο κύκλωμα της ηρωίνης με φόντο τη βίλα της Φιλοθέης. 

Το κύκλωμα σκοπό είχε να γεμίσει ηρωίνη την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Ωστόσο όλα βλέμματα είναι στραμμένα τώρα στην αυριανή απολογία στην ανακρίτρια Πειραιά του εφοπλιστή Ευθύμη Γιαννουσάκη. Ο συλληφθείς Γιαννουσάκης είχε δραστηριοποιηθεί και στη διασκέδαση, είχε μπάρ, γνώριζε κόσμο της νύχτας και πολιτικούς ωστόσο οι επιχειρηματικές δουλειές του δεν πήγαν ιδιαίτερα καλά. 

Το κύριο μπαρ του στα βόρεια προάστια άνοιξε το 2004 και συνεταίρος του ήταν ένας 68χρονος, πρώην ιδιοκτήτης γνωστού μπαρ του Κολωνακίου, που είχε εμφανισθεί και ως δημοτικός σύμβουλος σε δήμο της Αττικής. Το νυχτερινό κέντρο έκλεισε το 2011 με απόφαση του Δήμου Κηφισιάς καθώς είχαν εντοπισθεί παραβάσεις.

Σχετικά με την πλειοκτησία του και τη δραστηριότητά του στη Θάλασσα, ο κ. Γιαννουσάκης είχε μια εταιρεία φάντασμα. Η εταιρεία του G-Tankers Petroleum FZE συστάθηκε το 2012 με άδεια η οποία έληγε τον Αύγουστο του 2014. Είναι ωστόσο ενδεικτικό ότι σε καμιά από τις καταχωρίσεις της δεν εμφανίζει ούτε τηλέφωνο ούτε φαξ.

Η εν λόγω εταιρεία εμφανίζεται ως μέλος της «G Tankers Group» που δραστηροποιείται από το 2005 και μετά στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Φως στη δράση του Ευθύμη Γιαννουσάκη και του γιου του

Ο 44χρονος εφοπλιστής ιδιοκτήτης τεσσάρων δεξαμενόπλοιων με έδρα το Ντουμπάι είναι γιος πρώην ιδιοκτήτη γνωστού μπαρ στο κέντρο της Αθήνας, ενώ τα πάντα γνώριζε η πρώην συζυγός του Κωνσταντίνα Σταματιάδη που έμενε στη βίλα της Φιλοθέης. Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός πως στο κύκλωμα φέρεται να εμπλέκεται και ο 15χρονος γιος της πρώην συζύγου του εφοπλιστή και μάλιστα να έχει σημαντικό ρόλο στο κύκλωμα καθώς ήταν μεταξύ άλλων ο άνθρωπος που ενημέρωνε και προειδοποιούσε τα άλλα μέλη.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν από την έφοδο των ανδρών του Λιμενικού, από το κινητό του είχε στείλει ο ίδιος ένα λακωνικό μήνυμα σε σε εμπλεκόμενο στην υποθέση προειδοποιώντας τον να... εξαφανιστεί. 

Χάρη στον... κοριό, οι λιμενικοί εντόπισαν το στίγμα ενός κινητού - φάντασμα, το οποίο δέχτηκε το επίμαχο μήνυμα σε πολυτελές ξενοδοχείο στην Παλαιά Φώκαια.

Οι λιμενικοί διαπίστωσαν πως τρεις ένοικοι του ξενοδοχείου εξαφανίστηκαν όταν έγινε η επιχείρηση σε Φιλοθέη και Κορωπί, παίρνοντας μαζί τους μόνο προσωπικά έγγραφα και κινητά και αφήνοντας τις αποσκευές τους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ίσως πρόκειται για Τούρκους, οι οποίοι έχουν στενή σχέση με το καρτέλ της ηρωίνης. Έρευνα έγινε το βράδυ του Σαββάτου και σε πολυτελή μονοκατοικία στη Νέα Μάκρη.

Ταυτόχρονα, έπειτα και από νέες συλλήψεις το Σαββατοκύριακο, νέα δεδομένα βγαίνουν στο προσκήνιο καθώς σοβαρό ρόλο στο κύκλωμα είχε ο Αλβανός ο οποίος είχε καταφέρει αρχικά να διαφύγει.

Ο Τούρκος Εσκομπάρ

Τα μέλη του κυκλώματος έρχονταν σε επαφή μέσω...  Facebook, στο οποίο διέθεταν πολλά ψεύτικα προφίλ, ώστε να συνεννοούνται και να συντονίζουν τις κινήσεις τους και τη μεταφορά φορτίων τριών έως πέντε τόνων ηρωίνης κάθε φορά, κυρίως από την Κωνσταντινούπολη όπου βρίσκεται και η έδρα της μαφιόζικης οργάνωσης. Ως αρχηγός φέρεται ο τούρκος παραπληγικός, που συνελήφθη, και ο οποίος παρά την ακινησία κινούσε με... δεξιότητα τα νήματα της σπείρας.

Το... ξέπλυμα

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Τούρκοι κινούνταν στα βόρεια προάστια της Αττικής και είχαν αναλάβει το μεγαλύτερο μέρος από το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος που έφτανε στα χέρια του κυκλώματος. Μάλιστα, έχει προκύψει από τις έρευνες ότι διαπραγματευόταν την επένδυση ενός μεγάλου χρηματικού ποσού για να εξαγοράσει ένα τουριστικό κατάλυμα στα νότια προάστια.

Η αγορά που δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί λόγω της σύλληψής του, αλλά και άλλες επενδυτικές κινήσεις του ίδιου και των συνεργατών του ερευνώνται από την Δικαιοσύνη.

Το... καρτέλ

Σε αποθήκη στο Κορωπί, αλλά και σε σπίτια μελών του κυκλώματος, εντοπίστηκαν συνολικά ένας τόνος και 113 κιλά ηρωίνη, η μεγαλύτερη ποσότητα που κατασχεθεί ποτέ στην Ελλάδα.

Την ηρωίνη τα μέλη του κυκλώματος συσκεύαζαν σε σάκους μαρμαρόσκονης, προκειμένου να διακινηθούν παράνομα με φορτηγά οχήματα αλλά και πολυτελή αυτοκίνητα τόσο στον ελλαδικό χώρο όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

H βίλα της Φιλοθέης είχε μπει στο στόχαστρο των υπηρεσιών τις τελευταίες 15 μέρες. Οι αρχέςπαρακολούθησαν το τελευταίο φορτηγό (με ειδική κρύπτη) που ήρθε από την Ιταλία για να φορτώσει την... πραμάτεια των 30.000.000 ευρώ, που ήταν αποθηκευμένη σε αποθήκη στο Κορωπί και στη βίλα της Φιλοθέης. Στη συνέχεια θα διοχέτευε τα ναρκωτικά σε Βέλγιο και Γερμανία.

Συνολικά 30 «ράμπο» του Λιμενικού, του ΣΔΟΕ και της Αστυνομίας έκαναν έφοδο στις 9.30 το βράδυ της Πέμπτης στην αποθήκη του Κορωπίου. Εν συνεχεία, στις 10.30 το ίδιο βράδυ, εισέβαλαν στη βίλα των Βορείων Προαστίων και συνέλαβαν τον επιχειρηματία, την πρώην σύζυγό του και τον 15χρονο γιο τους.