Αντίθετο στην αξιολόγηση είναι το Σωματείο Εργαζομένων του Θεαγενείου, υπογραμμίζοντας ότι τίθεται σε εφαρμογή τη στιγμή που οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας πλήττονται από υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση.

Η πρόεδρος του Σωματείου Αθηνά Γραμματικοπούλου ανέφερε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ότι από το Θεαγένειο λείπουν συνολικά 200 εργαζόμενοι (νοσηλευτές, γιατροί, διοικητικοί παραϊατρικό προσωπικό, τεχνικοί και λοιπό προσωπικό) και ότι με την αξιολόγηση 70 εργαζόμενοι θα βαθμολογηθούν κάτω από τη βάση, που θα έχει ως συνέπεια να οδηγηθούν στη διαθεσιμότητα, την κινητικότητα και την απόλυση.

Τόνισε, επίσης, ότι πέρσι έκλεισαν τρία νοσοκομεία της πόλης και χάθηκαν 500 κλίνες, ενώ στο Θεαγένειο με το νέο οργανόγραμμα χάθηκαν 28 κλίνες λόγω των συγχωνεύσεων των κλινικών, ότι ο κάθε γιατρός εξετάζει περισσότερους από 40 ασθενείς ημερησίως, ενώ στο νοσοκομείο ο αξονικός είναι χαλασμένος εδώ και έναν χρόνο και οι ασθενείς εξυπηρετούνται με τον αξονικό που ακτινοθεραπευτικού τμήματος. "Αυτό μεταφράζεται σε πολύωρη αναμονή των αρρώστων που ταλαιπωρούνται κατά τη διάρκεια των εισαγωγών στις κλινικές" πρόσθεσε.

Όσον αφορά στο θέμα της αξιολόγησης, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θεωρεί εκ των προτέρων πως "το 15% του προσωπικού είναι κακοί υπάλληλοι και θα βαθμολογούνται κάτω από τη βάση κάθε χρόνο, ενώ το προσωπικό είναι ήδη ελλιπές και συχνά αναλαμβάνει αλλότρια καθήκοντα".

Η κ. Γραμματικοπούλου κατήγγειλε ακόμη ότι καταργήθηκε το Ερευνητικό Τμήμα του Αντικαρκινικού και ότι η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας προκήρυξε διαγωνισμό για την εκχώρηση του συνόλου των εργαστηριακών εξετάσεων σε επιχειρηματικούς ομίλους.

Ανέφερε δε, ότι οι εργαζόμενοι του Θεαγενείου θα συμμετάσχουν στην απεργία της 18ης Ιουνίου και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα, στις 10 π.μ., στο ΑΧΕΠΑ.