«Θέλουμε να βρούμε έναν τρόπο να συνδέσουμε την απόδοση με πρόσθετες αμοιβές» δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον ΣΚΑΙ, αναφερόμενος σε δημοσίευμα που κάνει λόγο για επιστροφή του 13ου μισθού στους δημοσίους υπαλλήλους.

Ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστεί το αντίθετο, δηλαδή μειώσεις στους μη παραγωγικούς υπαλλήλους, αυτούς που θα συγκεντρώνουν τα λιγότερα μόρια, ενώ τόνισε ότι είναι δύσκολα υλοποιήσιμη τυχόν επαναδιαπραγμάτευση με την τρόικα για τις 7.000 απολύσεις, που επιθυμεί το ΠΑΣΟΚ, προειδοποιώντας πως «ενδεχόμενες αποκλίσεις από το πρόγραμμα μπορεί να μας φέρουν νέα προβλήματα».

Επίσης, υπογράμμισε ότι η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων στο Δημόσιο είναι κεντρικός σχεδιασμός, επικυρωμένος από τον πρωθυπουργό και τα κυβερνητικά συμβούλια μεταρρύθμισης, σημειώνοντας: «Δώσαμε και εγώ και η κ. Χριστοφιλοπούλου αγώνα πολύ σκληρό για να μην υπάρχουν απολύσεις από το 2015 και μετά».

Όσον αφορά στη συμφωνία για τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ ανέφερε ότι «βρέθηκε λύση ικανοποιητική και συμβατή με τις υποχρεώσεις της χώρας...». «Υπήρχε εδώ και καιρό εισήγηση από το υπουργείο Παιδείας ότι έπρεπε να επανατοποθετηθουν περισσότεροι, αλλά είχαμε ξεκαθαρίσει ότι δεν μπορούσαμε να το αποδεχθούμε» παρατήρησε.