Εξαρθρώθηκε έπειτα από μεθοδευμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις σε οικίες, στην Σάμο.

Συνελήφθησαν, τέσσερις δράστες ηλικίας 17, 19, 26 και 48 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία για το ίδιο αδίκημα, σε βάρος ενός ακόμη 25χρονου συνεργού τους.

Όπως προέκυψε από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας, οι τρεις πρώτοι από τους συλληφθέντες, με τη συνδρομή του 48χρονου και του 25χρονου, είχαν διαπράξει κατά το διάστημα της τελευταίας εβδομάδας, πέντε κλοπές σε οικίες. Πιο συγκεκριμένα, οι κλοπές αφορούν στις περιοχές Πυθαγόρειο, Ποτοκάκι, Δενδριάδες, Κέδρο και Τρεις Εκκλησιές της Σάμου.

Ως προς τη μεθοδολογία τους, οι δράστες, ενεργώντας απογευματινές και νυχτερινές ώρες, παραβίαζαν εισόδους και παράθυρα σπιτιών και αφού ερευνούσαν τους εσωτερικούς χώρους, αφαιρούσαν κοσμήματα, χρήματα και διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές.

Στο πλαίσιο των ερευνών, κατασχέθηκαν διάφορα κοσμήματα, το χρηματικό ποσό των 1.300 ευρώ, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα, ενώ η συνολική αξία των κλοπιμαίων εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 6.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου, ενώ εξετάζεται το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας και η συμμετοχή τους σε άλλες παρόμοιες – συναφείς πράξεις.

Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου.