Αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ αποτελούμενη από τους κ.κ. Κωνσταντίνο Ασκούνη, Πρόεδρο ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Καλλιθέας και Ιωάννη Κουράκη, Αντιπρόεδρο ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Ηρακλείου Κρήτης, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Αυστρία κατόπιν επίσημης πρόσκλησης του Προέδρου της Ένωσης Δήμων Αυστρίας κ. Helmut Modlhammer.

Στο πλαίσιο των εργασιών της 61ης Διάσκεψης της Ένωσης Δήμων Αυστρίας που πραγματοποιήθηκε στο Oberwarth στις 13 Ιουνίου 2014, οι κ.κ. Ασκούνης και Κουράκης είχαν την ευκαιρία για σύντομη συνάντηση με τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο της Αυστριακής Δημοκρατίας Dr. Heinz Fischer, καθώς και με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αυστρίας κ. Sebastian Kurz.

Επιπλέον, έλαβε χώρα συνάντηση στην οποία συμμετείχαν εκτός της ελληνικής αντιπροσωπείας, το προεδρείο της Ένωσης Δήμων Αυστρίας, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών κ. Willy Kempel, καθώς και εκπροσώπων από την Ελληνογερμανική Συνέλευση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε εποικοδομητικός διάλογος πάνω σε θέματα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση των δύο χωρών.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης, η αντιπροσωπεία είχε επίσης τη δυνατότητα να συναντηθεί με τον Μητροπολίτη Αυστρίας Αρσένιο, καθώς και με την Πρέσβη της Ελλάδας στην Αυστρία κα Χρυσούλα Αλειφέρη.

Στη φωτογραφία ο Πρόεδρος της Αυστριακής Δημοκρατίας Dr. Heinz Fischer, ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Αυστρίας κ. Helmut Modlhammer, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης και ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιάννης Κουράκης

TAGS