Την ερχόμενη Πέμπτη, 26 Ιουνίου, θα μάθει o Σάββας Ξηρός την απόφαση του δικαστηρίου στο αίτημά του για κατ' οίκον νοσηλεία.

Ο καταδικασθείς για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη» συνοδεία ανδρών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, οδηγήθηκε το μεσημέρι από τα δικαστήρια Πειραιά στις Φυλακές Κορυδαλλού.

Ο συνήγορός του, Σπύρος Φυτράκης, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, τόνισε ότι τέθηκαν στο δικαστήριο όλα τα ζητήματα που προβλέπει το δίκαιο, τα ιατρικά, τα δικονομικά και τα πολιτικά προβλήματα που έχουν αυτές οι υποθέσεις. «Θα έλεγα ότι ήταν μία ανοιχτή διαδικασία, η οποία κατέληξε σε αναβολή έκδοσης της απόφασης για την ερχόμενη Πέμπτη, 26 Ιουνίου.

Μάρτυρες υπεράσπισης ήταν εκτός των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλικής Κατριβάνου και Τάσου Κουράκη και επιστήμονες από άλλους χώρους» ανέφερε ο κ. Φυτράκης και εκτίμησε ότι έγινε σημαντική, σε βάθος, συζήτηση γι' αυτά τα ζητήματα σε σχέση και με την απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου, που, όπως ανέφερε, έχει καταδικάσει τη χώρα μας για βασανισμό του συγκεκριμένου προσώπου.

Σε ερώτηση εάν η επιφύλαξη του δικαστηρίου ήταν αναμενόμενη, ο κ. Φυτράκης απάντησε ότι περίμενε σήμερα την απόφαση, αλλά «εφόσον οι δικαστές επιθυμούν να μελετήσουν παραπέρα και σε βάθος τον φάκελο και τα ζητήματα, έχουν αυτό το δικαίωμα».