Τις ρυθμίσεις σχετικά με την επιστροφή αντιτίμου σε περιπτώσεις ακύρωσης ή αναβολής ταξιδιού αλλάζει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στην περίπτωση που ο επιβάτης δεν πραγματοποιήσει το ταξίδι του, με δική του υπαιτιότητα και ζητά ακύρωση του εισιτηρίου του, το οποίο έχει εκδοθεί από φυσικό σημείο πώλησης εισιτηρίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, θα ισχύουν τα εξής: 

1. Ακύρωση ταξιδιού από 0 έως 2 ώρες πριν την αναχώρηση της αμαξοστοιχίας θα επιστρέφεται με τη μορφή εκπτωτικού κουπονιού και για επόμενο ταξίδι το 80% του τίτλου μεταφοράς. Πριν τη ρύθμιση δεν επιστρεφόταν κανένα ποσό, από 0 έως 24 ώρες.

2. Ακύρωση ταξιδιού από 2 έως 48 ώρες πριν την αναχώρηση της αμαξοστοιχίας θα επιστρέφεται με τη μορφή εκπτωτικού κουπονιού για επόμενο ταξίδι το 90% του τίτλου μεταφοράς. Πριν τη ρύθμιση δεν επιστρεφόταν από 24 ώρες έως 48 ώρες το 50%.

3. Ακύρωση ταξιδιού από 48 ώρες και άνω πριν την αναχώρηση της αμαξοστοιχίας θα επιστρέφεται το πλήρες (100%) αντίτιμο του τίτλου μεταφοράς του, υπό τη μορφή κουπονιού. Ίδιο όπως και πριν τη ρύθμιση.

4. Μετά την αναχώρηση της αμαξοστοιχίας το αντίτιμο του εισιτηρίου δεν θα επιστρέφεται.

5. Σε ότι αφορά τα εισιτήρια που εκδίδονται μέσω της ιστοσελίδας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (web-ticketing), ισχύουν κατ' αναλογία τα παραπάνω με την εξαίρεση ότι η ακύρωση του εισιτηρίου μπορεί να γίνει μέχρι 24 ώρες πριν την αναχώρηση της αμαξοστοιχίας.

Το «κουπόνι ταξιδιού» εκδίδεται μόνο από τα σημεία πώλησης εισιτηρίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ισχύει για 1 (ένα) μήνα από φυσικό σημείο ή 6 (έξι) μήνες για εισιτήριο που εκδόθηκε από το διαδίκτυο.

Οι παραπάνω ρυθμίσεις δεν ισχύουν για τα ειδικά εκπτωτικά διαδικτυακά εισιτήρια αξίας 9 ευρώ, 19 ευρώ και τα εισιτήρια των κατόχων της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων (αξίας 12 ευρώ).

Όπως ανέφερε ο διευθυντής Επιβατικών Μεταφορών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η εταιρεία  «προχώρησε σε αυτή τη μεταβολή της πολιτικής της προσφέροντας σημαντική ευελιξία και γενικότερα οφέλη προς τους επιβάτες στις περιπτώσεις που για διάφορους λόγους δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν το ταξίδι τους κατά την προγραμματισμένη αναχώρηση».