Με αιχμές για το συνάδελφό του δικηγόρο που υπέβαλε για λογαριασμό του γγ της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου αίτηση εξαίρεσης των ανακριτριών και του εισαγγελέα που χειρίζονται την υπόθεση, απάντησε ο συνήγορος του βουλευτή Στάθη Μπούκουρα, Αλέξης Κούγιας.

Ο γνωστός δικηγόρος με ανακοίνωσή του προς τον Τύπο σχολίασε τη δήλωση που είχε κάνει νωρίτερα ο συνάδελφός του Νίκος Αντωνιάδης διά του οποίου κατέθεσε αίτηση εξαίρεσης ο προφυλακισμένος γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος. Υπενθυμίζεται ότι η αίτηση εξαίρεσης, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Αντωνιάδης, στηρίχθηκε στους ισχυρισμούς Κούγια περί πιέσεων που δέχθηκε ο εντολέας του ανεξάρτητος βουλευτής να δώσει στοιχεία στην ανάκριση για συγκατηγορουμένους του.

Στη δήλωσή του ο κ. Κούγιας αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως τόσο η δήλωση του κ. Αντωνιάδη όσο και η αίτηση εξαίρεσης που κατέθεσε «δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες στον κ. Μιχαλολιάκο», ενώ τονίζει πως ο εντολέας του Στάθης Μπούκουρας «είναι εντελώς ξεχωριστή περίπτωση, γι' αυτό άλλωστε και διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής».

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Κούγια έχει ως εξής:

«Πληροφορήθηκα τις δηλώσεις του δικηγόρου του κ. Μιχαλολιάκου που αφορούν το πρόσωπό μου και έχω να του δώσω μια συμβουλή. Αν θέλει να κάνει καριέρα στο ποινικό δίκαιο και να βοηθά τους εντολείς του να κερδίζουν αυτό που δικαιούνται, να εργάζεται ο ίδιος και να αξιοποιεί τις δικές του γνώσεις, τους δικούς του ισχυρισμούς και τη δική του επαγγελματική προσωπικότητα και να μην ασχολείται με την επιστημονική δουλειά και την προσωπικότητα άλλων συναδέλφων του. Νομίζω ότι η συγκεκριμένη δήλωση, όσο και η διαδικαστική ενέργεια στην οποία προέβη (αίτηση εξαιρέσεως), με την αιτιολογία την οποία χρησιμοποίησε, δεν νομίζω ότι προσφέρουν καλές υπηρεσίες στον κ. Μιχαλολιάκο.

Δυστυχώς ο συγκεκριμένος δικηγόρος τις ίδιες συμπεριφορές επέδειξε και στο δικαστήριο με κατηγορούμενο τον κ. Ψωμιάδη και άλλους γνωστούς επιχειρηματίες και ο εντολέας του καταδικάστηκε με το ανώτερο της ποινής που προβλέπεται.

Μέχρι σήμερα γνώριζα ότι δικηγόρος του κ. Μιχαλολιάκου είναι ο αδερφός του και εξαίρετος συνάδελφος Τάκης Μιχαλόλιας, αλλά φαίνεται ότι γι' αυτή τη δήλωση και γι' αυτή την διαδικαστική ενέργεια (αίτηση εξαιρέσεως), επελέγη “σφαχτό”.

Πρέπει να καταλάβουν όλοι, τόσο οι ίδιοι οι συγκατηγορούμενοί του όσο και οι συνάδελφοι-δικηγόροι που δεν το καταλαβαίνουν, ότι ο εντολέας μου Ευστάθιος Μπούκουρας είναι εντελώς ξεχωριστή περίπτωση, γι' αυτό άλλωστε και διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής».