Σοκαριστική ήταν η ομολογία του 22χρονου σατανιστή μετά την εξιχνίαση της δολοφονίας της άστεγης στη Γλυφάδα, όπως αποκάλυψαν οι αστυνομικοί.

Παράλληλα, ο εφημέριος του Αγίου Κωνσταντίνου Γλυφάδας, πατέρας Τιμόθεος,που γνώριζε και τον θύτη και το θύμα, τόνισε ότι η οικογένεια του 22χρονου πήγαινε τακτικά στην εκκλησία ενώ ο ίδιος γνώριζε το θύμα της στυγερής δολοφονίας.

«Ήταν μια ήρεμη κοπέλα και μοναχική. Ήταν δύσκολο να βρούμε την οικογένεια της όταν μάθαμε για τον θάνατο της», είπε ο ιερέας στο Star. «Δεν είναι πρώτη φορά που βρίσκουμε σατανιστικά σύμβολα κοντά στην εκκλησία και πέρυσι το καλοκαίρι είχαμε εντοπίσει» σημείωσε.

O ίδιος ο πατέρας του 22χρονου σατανιστή, συνταξιούχος ηθοποιός εξέφρασε την ντροπή του και την λύπη για τον γιο του. «Εχω να δηλώσω μόνο δύο πράγματα. Τη βαθιά λύπη μου για τον άδικο χαμό της γυναίκας. Και ότι ο γιος μου είναι βαριά ψυχικά άρρωστος και χρήστης ουσιών», δήλωσε χτες ο Τηλέμαχος Παπαγεωργίου.

Από... έρωτα η άτυχη γυναίκα έμενε στους δρόμους

Μία επιμελής μαθήτρια που ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο με επιτυχία, αλλά την... γονάτισε η απόρριψη ενός μεγάλου έρωτα πριν από 15 χρόνια και από τότε η ζωή της κατέρρευσε, ήταν η 41 άτυχη γυναίκα που δολοφονήθηκε από τον σατανιστή. 

Σύμφωνα με τον πατέρα Τιμόθεο, η 41χρονη είχε δεχτεί ειδική θεραπεία ωστόσο πάντα... γυρνούσε στα παγκάκια, ενώ μπορούσε να μένει με την οικογενειά της. Οι τραγικοί γονείς της άστεγης ενημερώθηκαν από τις ειδήσεις ότι θύμα του σατανιστή ήταν μια άστεγη γυναίκα στη Γλυφάδα, ωστόσο τα δυσάρεστα νέα μετέφεραν οι αστυνομικοί στην οικογένεια της γυναίκας.

«Πιστεύω ότι ο δολοφόνος την ακολουθούσε ημέρες. Τα τελευταία χρόνια τριγυρνούσε σε πάρκα, πλατείες και σε άλλα σημεία στα νότια προάστια και προσπαθούσαμε να την βρούμε να την γυρίσουμε σπίτι. Ομως εκείνες τις ημέρες δεν μπορούσαμε να την εντοπίσουμε. Χανόταν τα τελευταία χρόνια από το σπίτι λόγω μιας μεγάλης ερωτικής απογοήτευσης πριν από 15 περίπου χρόνια. Δηλώναμε την εξαφάνισή της στην Αστυνομία, όμως εκείνοι δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα. Κάναμε ότι μπορούσαμε για να ξεπεράσει το πρόβλημα και μπλέξαμε με σκοπιμότητες γιατρών. Ποτέ δεν περιμέναμε όμως αυτήν την κατάληξη...» δήλωσε στο tovima.gr ο πατέρας της άτυχης γυναίκας.

H... στροφή στο σατανισμό- Τα «προβλήματα» του 22χρονου

Ο 22χρονος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και από μικρός είχε στραφεί προς τον σατανισμό, αν και η οικογενειά του δεν γνώριζε. Πάνω του βρέθηκαν ναρκωτικά και όπως προέκυψε και παλιότερα είχε αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα.

Η εν λόγω υπόθεση θυμίζει τους σατανιστές της Παλλήνης που είχαν συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία, ωστόσο πρόκειται για μεμονομένη περίπτωση και δεν εμπλέκεται σε ομάδα μύησης. Στο προφίλ του στο Facebook ο δράστης δεν είχε πολλούς φίλους, ωστόσο είχε συνομιλίες με άτομα που αντάλλασσαν πληροφορίες για τον σατανισμό.

«Θέλω να γίνω σατανιστής. Όποιος μπορεί να με βοηθήσει να γνωρίσω τα κατάλληλα τα άτομα» φέρεται να έγραψε στο Facebook, ενώ σε άλλο ποστ φέρεται να έγραψε, «Εγώ έχω κάνει το πρώτο βήμα και έχω ανέβει το πρώτο σκαλί. Την πρώτη μου θυσία την έκανα».

Ο ίδιος υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι έχει... μεταφυσικές ανησυχίες και δολοφόνησε την άτυχη άστεγη ως... προσφορά στο Σατανά. Μέσα από την ανθρωποθυσία επικοινωνούσα με τον Σατανά, φέρεται να είπε. Όπως ομολόγησε ήθελε να κάνει και νέα... θυσία στις 21 Ιουνίου. 

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι σχεδίαζε να διαπράξει και δεύτερη δολοφονία σε συγκεκριμένη ημερομηνία και ειδικότερα κατά την ημέρα του θερινού ηλιοστασίου την 21-6-2014, που αποτελεί ημέρα εορτασμού για τους σατανιστές

Πως τον «ανακάλυψαν» οι αστυνομικοί

Οι αστυνομικοί είχαν καταλήξει σε διάφορους υπόπτους. Τον δράστη τελικά προσέγγισαν μέσω του προφίλ «Ελεύθερος Τεκτονας» στο Facebook, ενώ χρήστης από την Καστοριά κατήγγειλε στους αστυνομικούς τις... παράδοξες αναρτήσεις του δράστη καθώς και φωτογραφίες που του έστελνε.

Υπενθυμίζεται ότι η 41χρονη γυναίκα βρέθηκε με πολτοποιημένο το κεφάλι της από κατοίκους της Γλυφάδας που πήγαν για βόλτα στο πάρκο. Κοντά στο σημείο υπήρχε εκκλησία, ενώ έκοψε με ένα γυαλί το χέρι του, σχημάτισε έναν ανάποδο Σταυρό και τον αριθμό 666 και έκανε επίκληση στον Σατανά να του... επιδείξει το θύμα που θα έκανε θυσία στο όνομά του.

Οι αστυνομικοί βρήκαν στο προφίλ του στο Facebook δημοσιεύσεις και συνομιλίες με... υπαινιγμούς για τη δολοφονία της άτυχης γυναίκας. Οι αστυνομικοί αξιοποιώντας τα ίχνη που εντόπισαν στην πέτρα εντοπίσουν τον νεαρό που τον έθεσαν αμέσως υπό παρακολούθηση.

Η 41χρονη είχε βρεθεί σε υπαίθριο χώρο της πλατείας Βάσως Κατράκη στη Γλυφάδα. Έφερε εκτεταμένες κακώσεις στο πρόσωπο, το οποίο είχε παραμορφωθεί, ενώ σε παγκάκι που υπήρχε στο σημείο, ήταν αναγεγραμμένα με ίχνη αίματος, σε κάθετη διάταξη ο αριθμός «666», το σύμβολο του Σταυρού και ένα ακόμα ακαθόριστο σχήμα.

Από τις έρευνες των αστυνομικών στην ευρύτερη περιοχή, εντοπίστηκε μέσα σε κάδο απορριμμάτων σε απόσταση 90 μέτρων περίπου από τη συγκεκριμένη πλατεία, μία μαύρη σακούλα σκουπιδιών με ίχνη αίματος, μέσα στην οποία, μεταξύ άλλων, υπήρχε και η πέτρα με την πολτοποίησε ο δράστης το κεφάλι του θύματος.

Από τις εργαστηριακές εξετάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, ταυτοποιήθηκε τμήμα δακτυλικού αποτυπώματος του δράστη, στη σακούλα που εντοπίστηκε στον κάδο απορριμμάτων. Επιπλέον, από τις αναλύσεις του Τμήματος Βιολογικών Υλικών, το βιολογικό υλικό του 22χρονου ταυτοποιήθηκε με το αίμα που βρέθηκε στην επιγραφή πάνω στο παγκάκι, καθώς και με το αίμα πάνω στη σακούλα που περιείχε την πέτρα. Το αίμα που βρέθηκε πάνω στην πέτρα ταυτοποιήθηκε με το αίμα της δολοφονηθείσας.

Κατά την εξέταση του ο 22χρονος δράστης ομολόγησε τη διάπραξη της ανθρωποκτονίας, την οποία περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια.

ΑΝ. ΓΑΛ.