ΕΛΛΑΔΑ

Παραίτηση του πρωθυπουργού ζητούν οι ταξιτζήδες- Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις

Δημοσίευση 18 Ιουνίου 2014, 17:13 / Ανανεώθηκε 18 Ιουνίου 2014, 18:40
Παραίτηση του πρωθυπουργού ζητούν οι ταξιτζήδες- Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις
Facebook Twitter Whatsapp

Κοινωνικές συμμαχίες αναζητούν οι ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί, προσανατολιζόμενοι σε μπαράζ κινητοποιήσεων το ερχόμενο διάστημα.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Κοινωνικές συμμαχίες αναζητούν οι ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί, προσανατολιζόμενοι σε μπαράζ κινητοποιήσεων το ερχόμενο διάστημα.
Ενδεικτική της σκληρής στάσης που προτίθενται να τηρήσουν, η ανακοίνωση που εξέδωσαν και με την οποία ζητούν «παραίτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης».

«Ζητάμε την παραίτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του, γιατί όπως όλες οι κυβερνήσεις από το φθινόπωρο του 2009 και μετά εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό με τις υποσχέσεις τους και φάνηκαν ανάξιοι του ιστορικού ρόλου που είχαν», αναφέρει το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής.

«Η κατάσταση στο χώρο του ταξί είναι τουλάχιστον απελπιστική. Το ΔΣ -με ομόφωνη απόφαση- αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και αφού καλέσει άμεσα Γενική Συνέλευση, για να ενημερώσει όλους τους επαγγελματίες του κλάδου, να προχωρήσει σε κάθε μορφή κινητοποιήσεων» αναφέρει το Συνδικάτο.

Την ίδια ώρα, μιλώντας στο newpost, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος, αποκαλύπτει ότι ήδη υπάρχει επαφή με τους φαρμακοποιούς αλλά και με τους οδηγούς φορτηγών.

«Στόχος είναι μια ευρύτερη κοινωνική συμμαχία. Τη Δευτέρα θα έχουμε συνάντηση με τον πρόεδρο των Φαρμακοποιών Αττικής Κωνσταντίνο Λουράντο και με τον πρόεδρο των αυτοκινητιστών φορτηγών. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ευρύ μέτωπο», διευκρινίζει.
Όσο για το αν προτίθενται να προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας, απαντά λακωνικά: «Θα το δούμε. Δεν υπάρχει ακόμη απόφαση αλλά οι απεργίες δεν πρέπει να προαναγγέλλονται».
 

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής αντιδρούν:

- Στην ασφυκτική φορολόγηση ( 26% από το πρώτο ευρώ συν την προκαταβολή 55% για την επόμενη χρήση)

-- Στη μάστιγα των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ και η έλλειψη ακόμη και πρωτοβάθμιας περίθαλψης για τους ασφαλισμένους

--Στην ασυδοσία των τουριστικών παραγόντων που υπό την ανοχή της κυβέρνησης και του υπουργείου Τουρισμού υποκλέπτουν όλο το ποιοτικό έργο των ταξί .