current views are: 1

19 Ιουνίου 2014
Δημοσίευση10:13

Ισόβια στον Στεφανάκη για το θάνατο της Φαίης – Ελεύθερη η αδελφή της

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο Κωνσταντίνος Στεφανάκης, ο οποίος σύμφωνα με την απόφαση είναι ο δολοφόνος της Φαίης Μπλάχα. Ο Στεφανάκης καταδικάζεται για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο. 

Δημοσίευση 10:13’
αρθρο-newpost

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο Κωνσταντίνος Στεφανάκης, ο οποίος σύμφωνα με την απόφαση είναι ο δολοφόνος της Φαίης Μπλάχα. Ο Στεφανάκης καταδικάζεται για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο. 

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο Κωνσταντίνος Στεφανάκης, ο οποίος σύμφωνα με την απόφαση είναι ο δολοφόνος της Φαίης Μπλάχα. Ο Στεφανάκης καταδικάζεται για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο. 

Παράλληλα, το δικαστήριο επέβαλε πέντε χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή στη Μαριαλένα Μπλάχα για υπόθαλψη εγκληματία και ψευδορκία. Έτσι, ναι μεν παραμένει ελεύθερη, αλλά με την υποχρέωση εμφάνισης μία φορά τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Νωρίτερα, την ενοχή του Βαγγέλη Στεφανάκη είχε ζητήσει η εισαγγελέας έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, η οποία ζήτησε από τακτικούς δικαστές και ενόρκους να μην αναγνωρίσουν κανένα ελαφρυντικό στον 26χρονο.

Επίσης, η εισαγγελέας έκανε καταδικαστική εισήγηση για την αδελφή του θύματος και ερωμένη του κατηγορούμενου, πριν εκείνος συνδεθεί με την 23χρονη, Μαριαλένα Μπλάχα, καθώς και τον φίλο του δράστη Βικ Σαρέλ, για τις κατηγορίες της υπόθαλψης εγκληματία και της ψευδορκίας. Και για τους συγκατηγορούμενους του Β. Στεφανάκη, η εισαγγελέας ζήτησε να μην αναγνωριστεί ελαφρυντικό. 

Η Μαριαλένα Μπλάχα φέρεται να μην είπε την αλήθεια για τον θάνατο της αδελφής της, προκειμένου, κατά το κατηγορητήριο, να καλύψει τον 26χρονο. Η ίδια υποστηρίζει πως δεν κατέδωσε τον Β. Στεφανάκη γιατί την απειλούσε πως θα δημοσιοποιούσε βίντεο με προσωπικές στιγμές τους.

Η εισαγγελέας, στην αγόρευσή της, αναφέρθηκε στη σχέση του Β. Στεφανάκη με τις δύο αδελφές, υποστηρίζοντας πως επρόκειτο για επιφανειακές σχέσεις αλληλεξαρτήσεων, ανταγωνισμού ανάμεσα στις δύο αδελφές, επιρροών και κολακείας που αισθανόταν ο κατηγορούμενος ως «αντικείμενο διένεξης» μεταξύ των δύο αδελφών.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, ο 26χρονος κατηγορούμενος που «είχε αγάπη μόνο για τον εαυτό του» γοητεύτηκε όταν γνώρισε την 32χρονη Μαριαλένα «μία μεγαλύτερή του και όμορφη γυναίκα». Στην πορεία ο κατηγορούμενος έγινε ζευγάρι με την 23χρονη Φαίη και τότε «η Μαριαλένα από προστάτιδα έγινε ανταγωνίστρια.

«Για την Μαριαλένα ο Στεφανάκης ήταν… τρόπαιο»

Χωρισμένη και χωρίς δουλειά έβλεπε την κατά εννέα χρόνια μικρότερη αδελφή της να προτιμάται από τον Στεφανάκη και έτσι ξεκίνησε να τη διαβάλλει… Ο κατηγορούμενος είπε ότι η Φαίη ήταν η επιλογή του, όμως δεν είχε ξεφύγει από την επιρροή της Μαριαλένας, όπως προκύπτει από τη συχνή επικοινωνία τους… Ο κατηγορούμενος δεν είχε αναπτύξει συναισθηματικό έρωτα για το θύμα. Κολακευόταν ότι είχε γίνει αντικείμενο διένεξης από τις δύο όμορφες αδελφές… είχε αγάπη μόνο προς τον εαυτό του».

Αντίστοιχα, κατά την εισαγγελική εκτίμηση, για τη Μαριαλένα «ο Στεφανάκης ήταν τρόπαιο για εκείνη στον ανταγωνισμό που είχε με την αδελφή της». Μάλιστα, αναφερόμενη στη συγγνώμη που ζήτησε η κατηγορούμενη στην απολογία της, η εισαγγελέας είπε: «Δεν αρκεί η συγγνώμη της… Πρέπει να υπάρξουν πράξεις μεταμέλειας».

Η εισαγγελέας τόνισε πως το θύμα πέθανε ακαριαία από τα χτυπήματα που δέχθηκε από τον κατηγορούμενο στο κεφάλι και επισήμανε: «… Όμως ο Στεφανάκης δεν αρκέστηκε σε αυτά, την χτύπησε σε όλο το σώμα… Αν τα χτυπήματα που προκάλεσαν τον θάνατο είχαν γίνει στο τέλος, το 23χρονο κορίτσι θα υπέφερε φρικτά… ». Επίσης, η εισαγγελική λειτουργός υπογράμμισε ότι διαψεύστηκε από τις ιατροδικαστικές εξετάσεις ο ισχυρισμός που από την αρχή προέβαλε ο Β. Στεφανάκης, ότι η Φαίη πέθανε γιατί χτύπησε το κεφάλι της στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου.

Το χρονικό μιας τραγικής οικογενειακής ιστορίας

Μετανοημένος  είχε εμφανιστεί στις αρχές στο δικαστήριο ο Βαγγέλης Στεφανάκης ο οποίος είπε “ζητάω συγγνώμη από τον πατέρα της Φαίης. Δεν το ήθελα. Γνώρισα τη Φαίη μέσω της Μαριαλένας όταν εκείνη δούλευε υποδοχή σε ένα μαγαζί, εγώ είχα βγει για καφέ με την Μαριαλένα. Μου άρεσε η Φαίη και της άρεσα κι εγώ και κάναμε σχέση.

Συνεχίζοντας την κατάθεση του ο Βαγγελης Στεφανάκης είπε “μετά απο λίγο καιρό και ενώ τα είχα με την Φαίη η Μαριαλένα μου ζήτησε να βγούμε γιατί είχε χωρίσει και ήθελε να βγει. Πήγαμε σε ένα μαγαζί στη Νέα Μάκρη όλοι μαζί. Είχα διακρίνει μια διαχυτικότητα από την πλευρά της Μαριαλένας. Οταν κάποια στιγμή η Φαίη σηκώθηκε να πάει σε μια φιλη της και μείναμε οι δύο μας η Μαριαλένα άρχισε να μου λέει κάτι περίεργα τύπου “παμε να φύγουμε, οδήγησε εσύ γιατί έχω πιει και είμαι χάλια.

Πήρα το αμάξι και την πήγα σπίτι της αφού είχε πει στην αδελφή της “να με πάει πάνω ο Βαγγέλης γιατί είμαι χάλια. Οταν την ανέβασα σπίτι της η Μαριαλένα έπεσε επάνω μου και με φίλησε και ημουν κι εγώ λίγο μεθυσμένος. Την άλλη μέρα της ειπα να μην πει τίποτα στη Φαίη και με εκθεσει και μου είπε να χαλαρώσω και να βγούμε να τα πούμε. Οταν βρεθήκαμε της είπα οτι είμαι καλά με την Φαιη και από εκεί άρχισαν τα προβλήματα”. 

Ο Στεφανάκης ισχυρίστηκε πως μοιραίο ρόλο στο ερωτικό τρίγωνο έπαιξε η Μαριαλένα και προσθεσε «μου έλεγε συνέχεια οτι η Φαίη πηγαίνει με παντρεμένους. Είπα στη Φαίη να χωρίσουμε γιατί δεν κάνω εγώ για εσένα, είμαι μαλάκας. Της αποκάλυψα οτι μου την έπεσε η αδελφή της και εγώ ενέδωσα. Η Φαίη άρχισε να φωνάζει αλλά εγώ ήμουν ερωτευμένος μαζί της. Μία εβδομάδα μετά με πήρε τηλέφωνο να βρεθούμε για να τα ξαναβρουμε, το ήθελα κι εγώ και έτσι τα βρήκαμε. 

Απο τη στιγμη της επανασυνδεσης μου με τη Φαίη αρχισε το μαρτυριο μου. Με την Μαριαλένα στο μεταξύ είχαμε και άλλες περιπτύξεις την εβδομάδα που είχα χωρίσει με τη Φαίη. Η Μαριαλένα μου ελεγε οτι η Φαιη με κοροϊδεύει και πηγαίνει με παντρεμένους». 

Η μέρα της δολοφονίας

Ο κατηγορούμενος κατέθεσε οτι αφού τον είχε φουντώσει η Μαριαλένα του τηλεφώνησε η Φαίη. Τότε εκείνη εκτός εαυτού άρχισε να με λέει κω@@αρ@@@ και να μου λέει είσαι με την καρ@@@@ την αδελφή μου.

«Μου ζήτησε να βρεθούμε και όταν πήγα είδα μια κοπέλα τρελλαμένη, μου έριξε δύο χαστούκια. Μου είπε “κοίτα να δεις, μου τα είπε όλα η αδεφλή μου, έχεις πάει πάνω από 10 φορές μαζί της. Τότε θόλωσα, δεν έβλεπα μπροστά μου. Θυμάμαι οτι της έριξα δυο χαστούκια και μπορεί και δυο μπουνιές, δεν τη κλώτσησα, δε θυμάμαι τίποτα αλλο. Οταν κατάλαβα τι έκανα με έπιασε η ψυχή μου και έβαλα τα κλάματα. Πήρα τον Σαρέλ, του είπα τι έγινε και πήραμε τη Φαίη να την πάμε στο νοσοκομείο. Στο δρόμο όλα τα φανάρια του ελεγα να τα περνάει με κόκκινο». 

Εγώ δεν θεωρώ ότι τον διεκδίκησα, δεν είναι του χαρακτήρα μου να παρακαλάω και να πιέζω. Είναι θέμα χαρακτήρα και αξιοπρέπειας και σας είπα ότι για εμένα ήταν μια ευάλωτη στιγμή. Για εμένα όλο αυτό ήταν αρρωστημένο, ήρθε πρώτα σε εμένα και μετά έκανε κάτι με την αδερφή μου, όλο αυτό ήταν άσχημο» είχε υποστηρίξει η αδερφή του θύματος.


σχετικα αρθρα