current views are: 2

19 Ιουνίου 2014
Δημοσίευση12:01

Η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε πολίτες ενώ ευνοεί συγκεκριμένους εκδοτικούς οίκους

Ένα νέο σκάνδαλο για τον τρόπο που λειτουργεί και ζημιώνει το ελληνικό δημόσιο η ΔΕΗ φέρνει στο φως το newpost.gr.

Δημοσίευση 12:01’
αρθρο-newpost

Ένα νέο σκάνδαλο για τον τρόπο που λειτουργεί και ζημιώνει το ελληνικό δημόσιο η ΔΕΗ φέρνει στο φως το newpost.gr.

Γράφει η Έλενα Σιάνου

Ένα νέο σκάνδαλο για τον τρόπο που λειτουργεί και ζημιώνει το ελληνικό δημόσιο η ΔΕΗ φέρνει στο φως το newpost.gr. Τι και αν ο Αρθούρος Ζερβός κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για απιστία και ζημία 74 εκατομμυρίων ευρώ, ο ίδιος παραμένει στη θέση του και συνεχίζει να σπαταλά τα χρήματα του ελληνικού λαού.

Όπως προκύπτει από το νέο ρεπορτάζ του newpost η ΔΕΗ τηρεί κατά γράμμα το νόμο σε ότι αφορά τις οφειλές πολιτών -σε πολλές περιπτώσεις και ανέργων πολιτών- όμως κάνει τα στραβά μάτια σε ότι αφορά μεγάλους εκδοτικούς οίκους που της χρωστούν εκατομμύρια. Και όπως προκύπτει από τα επίσημα έγγραφα όχι μόνο κάνει τα… στραβά μάτια αλλά το διοικητικό συμβούλιο με τις ευλογίες του υπόδικου Αρθούρου Ζερβού και του νομικού του συμβούλου Αργύρη Οικονόμου,  δέχεται μεταχρονολογημένες επιταγές για χρέη άνω του 1 εκατ. ευρώ, ενώ ακυρώνει αποφάσεις της αρμόδιας υπηρεσίας για αποκοπή των συνδέσεων!

Η υπόθεση

Μεγάλη εκδοτική εταιρεία, παρουσιάζει καθυστερήσεις στην εξόφληση των λογαριασμών της από τον Απρίλιο του 2011. Η ΔΕΗ προχωρά  σε ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών ωστόσο ο πελάτης- εκδότης δεν εξοφλεί τα χρέη του. 

Τον Ιούνιο του 2012 η εκδοτική εταιρεία ζήτησε να προχωρήσει σε νέο διακανονισμό και το αίτημά της έγινε δεκτό. Η οφειλή αυτή αφορούσε ποσό 165.000 ευρώ και η ρύθμιση στην εξόφληση σε 8 ισόποσες μηνιαίες δόσεις υπό την προϋπόθεση ότι θα καταβάλλονται εμπρόθεσμα οι εφεξής λογαριασμοί τρεχουσών καταναλώσεων. 

Η εκδοτική κατέβαλε με καθυστερήσεις άνω του ενός μήνα, τις τρεις πρώτες δόσεις του διακανονισμού της και τις αντίστοιχες τρέχουσες καταναλώσεις αλλά δεν προχώρησε σε άλλες καταβολές. 

Από εδώ και έπειτα αρχίζουν τα «καλά»: Η Υπηρεσία εξέδωσε στις 11/02/2013 εντολή απενεργοποίησης στο Διαχειριστή του Δικτύου η οποία τελικά ανεστάληκατόπιν παρέμβασης του Ζερβού.  

Στη συνέχεια η εκδοτική αιτήθηκε τη ρύθμιση της συνολικής οφειλής της ύψους 394.377 ευρώ την 26/02/2013 με άμεση καταβολή ποσού 100.000 ευρώ έως τις 28/02/2013 και το υπόλοιπο ποσό 294.377 ευρώ σε 10 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
Η ΔΕΗ δέχθηκε το αίτημα και πάλι, όμως ο πελάτης μετά την αρχική καταβολή των 100.000 ευρώ δεν τήρησε τον διακανονισμό.
Η Υπηρεσία έδωσε νέα εντολή αποκοπής στο Διαχειριστή του Δικτύου, το ρεύμα κόπηκε όμως η Διοίκηση της ΔΕΗ παρενέβη ξανά και επανασυνδέθηκε την ίδια ημέρα!

Στις 24/01/2014 ο εκδότης έχει φτάσει τις οφειλές του στο ποσό των 1,030 εκατ. ευρώ και ζητά νέα ρύθμιση. Αυτή τη φορά η ρύθμιση αφορά στην κατάθεση 13 μεταχρονολογημένων επιταγών πελατείας συνολικού ύψους 250.492,97 ευρώ και απώτερης λήξης την 30/09/2014, την κατάθεση ποσού 80.000 ευρώ στις 02/02/2014 και στον διακανονισμό του υπολοίπου σε 36 μηνιαίες δόσεις υπό την προϋπόθεση της εμπρόθεσμης εξόφλησης των τρεχουσών καταναλώσεών του. Όντως η εταιρεία κατέβαλε το ποσό των 80.000 ευρώ και εξόφλησε την τρέχουσα κατανάλωση Φεβρουαρίου 2014 με λήξη την 27/03/2014, μειώνοντας το χρέος της στα 1,020 εκατ. ευρώ που αφορούσε σε 11 συνολικά λογαριασμούς!

Οι κ.κ. Ζερβός και Οικονόμου επικαλούνται τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η εν λόγω εταιρεία και αιτούνται στο Συμβούλιο Διεύθυνσης την έγκριση του αιτήματος του πελάτη για κατάθεση των μεταχρονολογημένων επιταγών. Το αίτημα έγινε δεκτό, υπό την προϋπόθεση ότι για την πλήρη και εμπρόθεσμη εξόφληση των παραδιδόμενων επιταγών θα ευθύνεται πλήρως ο πελάτης.

Διαβάζοντας το ιστορικό της υπόθεσης μας προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση για ακόμη μία φορά η διαχείριση του υπόδικου Αρθούρου Ζερβού, του ανθρώπου που έχει φέρει την δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού στην κατάσταση που είναι σήμερα και το γεγονός πως εξακολουθεί να την ζημιώνει. 

Και θα καταλήξουμε και πάλι στο ίδιο ερώτημα: Για ποιον λόγο αυτός ο άνθρωπος παραμένει στο τιμόνι της μεγαλύτερης δημόσιας επιχείρησης της χώρας;


σχετικα αρθρα