Για διακοπή λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής προειδοποιεί ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, εάν δεν ληφθούν αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας του χώρου.

Σε επιστολή του προς τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια, ο κ. Σγουρός τονίζει ότι στον ΧΥΤΑ εισέρχονται επανειλημμένα πρόσωπα που δεν έχουν καμία δουλειά και μάλιστα επιτίθενται σε όσους εκτελούν εργασίες.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Αττικής υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «έχουμε επισημάνει και έχουμε αναδείξει σε όλους τους τόνους τα προβλήματα που προκαλούνται κάθε μέρα στον ΧΥΤΑ από την είσοδο αυτών των ατόμων. Οι εργασίες της υγειονομικής ταφής δεν μπορούν να γίνουν υπό αυτές τις προϋποθέσεις.

Δεν μπορούμε να παίζουμε κορώνα γράμματα ούτε την ασφάλεια των εργαζομένων μας, ούτε την υγεία και ασφάλεια των ανθρώπων αυτών που ψάχνουν ανάμεσα στα σκουπίδια και δίπλα σε βαρέως τύπου μηχανήματα και απορριμματοφόρα. Θα θρηνήσουμε θύματα. Ο ΧΥΤΑ είναι δημόσιος χώρος και πρέπει να προστατευθεί η νομιμότητα και απρόσκοπτη λειτουργία του».